torsdag den 7. juni 2012

Sara´s Middelhavssalat med grillede auberginer, peberfrugt, artiskokker m.m.

Foto: Sara

I morgen skal jeg have en lille ret med til et "tøsearrangement" og da jeg regner af at være travlt optaget af at passe min dejlige kæreste, som skal opereres i morgen, tænkte jeg at det var en god idé at forberede noget allerede i aften. Ud fra hvad der var i køleskabet komponerede jeg denne lækre salat som jeg vil medbringe sammen med et godt brød. Den tager bestemt ikke skade af at stå og trække natten over.


Foto: Sara


Auberginer vil meget gerne suge en masse olie og for at undgå at det bliver alt for fedt så foretrækker jeg at pensle med olie og derefter bage dem i ovnen. Synes de bliver lækrest på denne måde. Det er ikke nødvendigt at salte/afvande dem først efter min mening.


Foto: Sara


De smukke grillede peberfrugter, skindet kommer lettest af dem, når man lige lade dem ligge nogle min i en plastikpose efter grilning.


Foto: Sara


Jeg synes at det ser rigtig godt ud med de flotte brændte farver i denne salat og smagen er helt i top med masser krydret, sødme fra peberfrugter, lidt syrlighed i artiskokkerne, hvidløg og skønne Auberginer. Kom endelig godt med friskklippet persille og dild over ved servering!

Til ca. 6 pers.

2 flotte auberginer
2 Røde peberfrugter
Et bundt dild
Et bundt persille
Et glas/pose semidried tomater
Artiskokker i olie (fx Svansø)
1½ dl Olivenolie
2 spsk. græsk krydderiblanding
2 fed hvidløg
Salt og peber

Bland olien med presset hvidløg og græsk krydderi. Skær auberginerne i ca.1½ cm tykke skiver på langs og pensl dem med olien. Bag i ovenen på bagepapir i ca. 20 min ved 250 grader eller indtil de er blevet gyldne. Vend dem evt. undervejs.

Skær peberfrugten ud og fjern frø. Placer på bagepapir med skindsiden opad og bag dem i ovnen til det bobler op og skindet begynder at blive sort. Tag dem ud og lige dem nogle min. i en plastikpose, hvorefter du let kan trække skindet af.

Rul auberginerne til små ruller og lig dem med lidt mellemrum i et fad. Placer artiskokker i mellem og skær peberfrugterne ud og kom ligeledes i mellem. Drys med semidried tomater, Dryp lidt ekstra af olien du penslede auberginerne med rundt om på salaten. Drys med salt og peber. Drys med masser af frisk dild og persille inden servering.

Er lækker som tilbehør til kylling eller andet kød og rigtig god på en buffet med godt brød til.2 kommentarer:

 1. Ej, hvor ser det godt ud. Det er lige en salat for mig :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birthe, det er også lige mig med den slags :-)

   Slet