Foto: Sara |
Dette er jo nok ikke den sundeste ret der kan opdrives - men den smager VIRKELIG godt og er relativ hurtigt og nem at lave.Her hos os var der både blandt børn og voksne enighed om, at det klart er en ret der skal laves igen! Opskriften er (med enkelte forandringer) fundet på Maduniverset. Herunder ses den gratinerede version efter en tur i ovnen.
Foto: Sara |
I selskab med lidt salat på aftenens tallerkenen.
Ingredienser 6 pers.
500 g hakket oksekød
2 ds.flåede hakkede tomater
2 store hakket løg
2-3 fed hakket hvidløg
2 stk. peberfrugter i tern
2-3 fed hakket hvidløg
2 stk. peberfrugter i tern
250 g champignoner skåret i halve
1 pakke bacon skåret i mindre stykker
300 g cocktailpølser
1 spsk. oregano
300 g cocktailpølser
1 spsk. oregano
2 tsk. BBQ krydderi
1 tsk. sukker
Salt & peber
500 g. pasterør/penne
500 ml mornaysauce
1 tsk. sukker
Salt & peber
500 g. pasterør/penne
500 ml mornaysauce
1 pose revet mozzarella el. lignende gratineringsost
Svits løg, hvidløg samt bacon i et par minutter og rør
herefter farsen i. Rør til farsen er brunet. Bland peberfrugt, champignon,
krydderier samt cocktailpølser i og lad simre ca. 5 min. Bland de flåede tomater i og lad det simre 10 - 15 min. mere.
Smag til med sukker, salt og
peber og evt. lidt af mornaysaucen.
kog posen med pastarør i ca 8-9 min. Hæld straks vandet fra og skyl med koldt vand. De skal være meget al dente da de jo koger færdigt i ovnen..
Smør et ovnfast fad og hæld pastarørene i. Hæld herefter kødsaucen over og bred det ud over pastarørene. Hæld tilsidst mornaysaucen over og stik en ske i til bunden nogle gange, så det løber ned til pastarørene. Fordel gratineringsosten over retten. Herefter skal fadet blot en tur i ovnen i 15-20 min ved 200 grader (varmluft) til overfladen er lidt gylden. Imens har du jo tid til at smække en salat sammen.
kog posen med pastarør i ca 8-9 min. Hæld straks vandet fra og skyl med koldt vand. De skal være meget al dente da de jo koger færdigt i ovnen..
Smør et ovnfast fad og hæld pastarørene i. Hæld herefter kødsaucen over og bred det ud over pastarørene. Hæld tilsidst mornaysaucen over og stik en ske i til bunden nogle gange, så det løber ned til pastarørene. Fordel gratineringsosten over retten. Herefter skal fadet blot en tur i ovnen i 15-20 min ved 200 grader (varmluft) til overfladen er lidt gylden. Imens har du jo tid til at smække en salat sammen.
Uhmm.... Det er lang tid siden jeg har lavet sådan en ret, men det smager bare rigtig dejligt ! Tak fordi du mindede mig om denne skønne ret :-)
SvarSletVelbekomme- det er en rigtig dejlig ret som vakte stor glæde hjemme hos mig :-)
SletSmagte super dejligt, lige en ret som børnene var glæde for :-)
SvarSletDet var vist ikke kun børnene der var glade for den ;-)
SletUmm ser virkelig lækkert ud, den vil jeg prøve at lave en dag.
SvarSletTror du man kan bruge madlavningsfløde i stedet for mornaysauce?
Hej Mette, den er rigtig god, tror du vil kunne lide den :-) Det vil nok give en mere flydende udgave og der er jo også muskat og ost i mornay som giver mere smag. Du kan jo også købe færdig light version på 4% eller lave din egen med minimælk som jeg plejer. Hvis du prøver med madlavningsfløde alene- så fortæl gerne om resultatet.
Slet