Foto: Sara B. Clausen |
Aftensmaden i dag var let, sommerlig og lækker og alligevel fyldig nok til at gøre det ud for et aftensmåltid for de fleste :-) Jeg elsker bare sprøde grønne asparges! Mums- det var altså en virkelig dejlig ret.
Foto: Sara B. Clausen |
Dejlig sprød og saftig kylling med en smule kant fra chilien.
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser 4 personer:
Kylling:
3-4 kyllingebrystfilleter.
3 spsk. chiliolie
salt og peber
smør/olie til stegning.
Salat:
1 pakke spæde salat blade
1 bundt grønne asparges
1 potte frisk dild
1 bakke nye små kartofler ca. 400 g.
Vinaigrette:
2 spsk. hindbæreddike
4 spsk. god olivenolie
1 spsk. sød sennep
salt og peber
1-2 tsk. honning
Vend kyllingefilleterne i chiliolie, salt og peber og lad marinere i 30 min.
Skær den nederste del af aspargeserne og bring lidt vand i kog, tilsæt salt. Blancher asparges i 1 min. og tag dem straks op og overhæld med koldt vand. De skal være lækre og sprøde endnu. Skær dem i mindre stykker på skrå. Rens salaten og tør den godt.
Kog kartoflerne i 15 min i saltet vand. de helt små skal du ikke gøre noget ved de lidt større skæres i halve. Hæld vandet fra og steg dem i en blanding af olie og smør til de er gyldne og lækre. Hæld dem over på et fad, drys med salt og lad svale lidt.
Steg kyllingen på den varme pande ca. 6 min på hver side. Lad trække et øjeblik, før de skæres i skiver. Anret salaten på en stor tallerken, kom asparges og kartofler på og pluk dilden over.Skær kyllingen ud og placer ovenpå.Rør ingredienser til vinaigrette sammen og dryp med sennepsvinaigrette og server straks. Byd evt. lidt godt brød dertil.
Uhm, lige en salat for mig, den må jeg prøve :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Tak Birthe og ja, det skulle du tage at gøre den smager rigtig dejligt :-)
SletTusinde hjertelige tak for opskriften, salaten smagte fantastisk!
SvarSletDe bedste hilsner
Anisa
Mange tak Anisa, det er jeg glad for at høre. Havde helt selv glemt den opskrift- men får lyst til at lave den igen nu!
SletKh Sara