tirsdag den 8. maj 2012

Valnøddekage med chokoladecreme og whiskeyflødeskum.

Foto: Sara B. Clausen
Fik lyst til at eksperimentere lidt med bagning af denne kage, da jeg kender en der ikke tåler Gluten og der vil sådan en kage som denne fint kunne bruges og så synes jeg bare at den lød rigtig god. Resultatet er også blevet virkelig lækkert- en klar kagesucces :-)
Jeg brugte en opskrift fra kogebogen "suveræne succeser". kagen kan også laves med Pecannødder. Jeg brugte ca. 50 g. flormelis mindre en opskriften foreslår, det synes jeg roligt man kan.

Foto: Sara B. Clausen
Flødeskummet piskede jeg med en snert af Baileys m. mint som var det jeg havde på lager og det smager skønt- ikke stærkere end at selv fx. børn også vil kunne lide det.

Foto: Sara B. Clausen
Den afkølede kage, chokoladen er stivnet men stadig cremet og lækker og meget syndig :-)

Opskrift til en springform 20-24 cm.

Kagen:
300 g. Valnødder eller pecannødder
6 æggehvider
250 g. Flormelis (evt. lidt mindre)
lidt smør til formen.

Creme:
200 g. mørk chokolade
1½ dl. piskefløde
20 g. smør

Flødeskum:
2½ dl. fløde
1 spsk. whisky eller anden spiritus 
(kan naturligvis udelades)

Hak nødderne groft, gøres lettest i en blender men pas på det ikke bliver for fint! pisk æggehviderne helt stive og vend den sigtede flormelis og nødderne forsigtigt i æggehviderne med en dejskraber. Hæld blandingen i en smurt springform, kom evt bagepapir i bunden. Bag den den i ca. 50 min ved 160 grader(varmluft). Den skal ikke give efter ved let tryk på toppen. Lad den køle af.

lav chokoladecremen ved at varme piskefløden og tilsætte smør og hakket chokolade, rør den glat og blank. Tag af varmen og lad cremen køle inden den hældes i fordybningen der opstår i kagen.

Pisk flødeskum og whisky (eller Baileys som jeg brugte) stift og server det til kagen.2 kommentarer:

  1. GUD hvor ser den dog uforskammet lækker ud! ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Det er lige præcis hvad den er!

      Slet