Foto: Sara B. Clausen |
Dette er endnu en af de der simple & good Italienske pastaretter- som er hurtig at lave og smager skønt. Når der står piskefløde i opskriften erstatter jeg, til hverdag i hver fald, gerne med en mere light version- typisk cremefine, men det kan man jo gøre helt som man vil og har samvittighed til :-)
Ingredienser 4 pers:
200 g, god bacon i tern
500 g. penne
1 spsk olivenolie
2 fed finthakket hvidløg
et bundt forårsløg, hakket
1 skalotteløg, finthakket
6 timianstilke (evt. citrontimian), bladene
1 dl hvidvin
2 dl piskefløde
300 g. ærter
salt og friskkværnet peber
Frisk Pecorino eller parmesan til at drysse på.
Steg bacon sprød i sit eget fedt og tag den derefter op med en hulske og lad dryppe af på køkkenrulle. Sæt til side. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Den skal være al dente.
Hæld olie på panden og steg hvidløg, forårsløg og skalotteløg i olien nogle min. de skal ikke tage farve.Tilsæt hvidvin, timianblade, og fløde og lad simre 5 min.tilsæt ærter og lad simre yderligere 3 min. Tilsæt derefter bacon og smag til med salt og peber. Vend den varme sauce med penne og server straks med pecorino eller parmesan drysset over.
Uhmm, lige en ret for mig. Det ser skønt ud :-)
SvarSletMange hlsner
Birthe
Tak- falder også i god jord hos mig :-)
Slet