onsdag den 23. maj 2012

Penne Alfredo m. bacon og ærter

Foto: Sara B. Clausen

Dette er endnu en af de der simple & good Italienske pastaretter- som er hurtig at lave og smager skønt. Når der står piskefløde i opskriften erstatter jeg, til hverdag i hver fald, gerne med en mere light version- typisk cremefine, men det kan man jo gøre helt som man vil og har samvittighed til :-)

Ingredienser 4 pers:
200 g, god bacon i tern
500 g. penne
1 spsk olivenolie
2 fed finthakket hvidløg
et bundt forårsløg, hakket
1 skalotteløg, finthakket
6 timianstilke (evt. citrontimian), bladene
1 dl hvidvin
2 dl piskefløde
300 g. ærter
salt og friskkværnet peber

Frisk Pecorino eller parmesan til at drysse på.




Steg bacon sprød i sit eget fedt og tag den derefter op med en hulske og lad dryppe af på køkkenrulle. Sæt til side. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Den skal være al dente.
Hæld olie på panden og steg hvidløg, forårsløg og skalotteløg i olien nogle min. de skal ikke tage farve.Tilsæt hvidvin, timianblade, og fløde og lad simre 5 min.tilsæt ærter og lad simre yderligere 3 min.  Tilsæt derefter bacon og smag til med salt og peber. Vend den varme sauce med penne og server straks med pecorino eller parmesan drysset over.

2 kommentarer:

  1. Uhmm, lige en ret for mig. Det ser skønt ud :-)

    Mange hlsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak- falder også i god jord hos mig :-)

      Slet