mandag den 21. maj 2012

Letsprængt kylling med mynte og persille serveret med bagte citronkartofler og ærtepuré

Foto: Sara B. Clausen

Den her ret er altså bare virkelig noget Mums! Sommerlig, mør og lækker. I dag kalder man det vist mest gourmetsaltet men jeg synes letsprængt lyder sådan lidt mere eksplosivt og interessant- min søn Asbjørn har haft mange billeder i sit hoved af hvordan sådan en "sprængt kylling" så ud. Jeg har ikke gjort det før, men det er helt sikkert ikke sidste gang, for hold da op hvor er det lækkert. Det her er et sikkert sommerhit fra min nye kogebog "365 hverdagsretter". Du skal i gang dagen før for at "sprænge kødet". Jeg har dog valgt at proppe mynte, persille og hvidløg ind under skindet på kyllingen. Det synes jeg giver meget mere smag end blot at lade det ligge inde i kyllingen.




Den "grillede" version:


Foto: Sara B. Clausen



Skønne citronkartofler dertil:


Foto: Sara B. Clausen




Foto: Sara B. Clausen

Opskrift til 4 personer:

Lage:
 8 dl. vand
4 spsk groft salt
3 spsk sukker
10 hele peberkorn
2 lauerbærblade

Kyllingen:
1 kylling
5 myntestilke med blade
½ bundt persille, gerne bredbladet
1 fed hvidløg
Salt og Peber
lidt olivenolie

Citronkartofler:
1 kg små nye kartofller med skræl i halve
1 øko. citron skåret i kvarte
4 spsk. olivenolie
salt og peber

Ærtepuré:
300 g. frosne ærter
3 spsk olivenolie
10 mynteblade
1 dl. youghurt naturel el. creme fraiche
1 lille fed presset hvidløg
Salt og peber

Kog ingredienser til lagen i ca. 5 min og lad den køle af. Læg kyllingen i en frostpose, hæld lagen ved, luk posen og placer i et fad i køleskab natten over.
Tag kyllingen ud af posen når den skal tilberedes, dup den godt tør. Hak persille og  mynte fint og pres hvidløget, bland det sammen og placer det under skindet på kødet, du løsner bare skindet fra kødet med fingrene. Krydr med salt og peber og pensl kyllingen med olivenolie. Placer på kyllingeholder eller i et fad og giv den 1 time i ovnen ved 200 grader.

Vend kartoflerne med de øvrige ingredienser og giv dem ca. 35 min i ovnen ved 200 grader.

Damp ærterne i nogle min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt inden du blander med øvrige ingredienser og blender det med en stavblender til en dejlig cremet masse.



4 kommentarer:

  1. Er du vimmer den ser lækker ud den kylling! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, kan virkelig anbefale dig at prøve den :-)

      Slet
  2. Det ser da bare så indbydende ud Sara :-)
    Knus Mette Dörge

    SvarSlet