søndag den 1. april 2012

Panforte

Foto: Sara B. Clausen

Panforte er en lækker italiensk konfektkage som serveres i små stykker og drysses med flormelis. Jeg hakkede lidt tørret abrikoser i i stedet for pomeran, da jeg ikke er så vild med det. Resultatet blev rigtig godt.

Ingredienser:
150 g. Blandede nødder
75g. Rosiner eller korender
125 g. Honning
100 g. Rørsukker
50 g. Mørk chokolade
100 g. Hvedemel
1 spsk. Kakao
En lille form på ca. 15 x15 cm.
Flormelis til pynt.

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd en form med bagepapir.
Hak nødderne groft. Hak pomeran fint og vend med nødder og korender el. Rosiner. Hak chokoladen fint. Bland mel og kakao. Varm Honning og rørsukker i en gryde og kog op under omrøring ca. 5 min. Vend chokolade, mel, kakao og de øvrige ingredienser i den varme Honning. Det skal gå lidt Tjep, da massen ellers bliver meget tung at arbejde med. Fordel i formen og glat overfladen ud. Bag i ovnen i ca. 15 min. Den må ikke få for længe, da den så bliver for hård.  Afkøl kagen helt og skær i små stykker som drysses med flormelis.

Kagen kan holde sig i månedsvis, pakket i et stykke bagepapir og opbevaret i beholder med låg.

Foto Sara B. Clausen

2 kommentarer:

  1. Igen et mesterværk til en slikmund som mig Uhm de er gode og langtidsholdbare

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de er gode- men med dig omkring nok knap så holdbare ;-)

      Slet