tirsdag den 10. april 2012

Nutty Chicken curry

Foto: Sara B. Clausen
Denne hurtige curry stamme fra BBC foods og passer storartet på en hverdag hvor man gerne vil klare maden på kort tid. Det tager længere tid at koge risene end at lave curry retten- så alt i alt hurtig og nemt og med en dejlig smag- som dog kræver at man kan lide peanutbutter. Hmmmm eller gør det? Min yngste søn plejer ikke at kunne lide fx. sataysovs som jo er baseret på peanutbutter- men han var rigtig glad for denne ret :-)

Foto: Sara B. Clausen

Ingredienser ca. 4 personer:

2 store røde chilier u. kerner
2-3 cm frisk Ingefær, skrællet
1-2 fed hvidløg
Et bundt frisk koriander
1 spsk. vegetabilsk olie
4 kyllingebrystfilleter i tern
5 spsk peanutbutter
150 ml. kyllinge fond
22 g. græsk youghurt 2 % 
Salt og peber

Tilbehør: Ris, Naan.

Kom en rød chili u. kerner, Ingefær, hvidløg og det meste af  den friske koriander i en blender sammen med en lille smule vand og kør det til en finthakket pasta.

Varm en sauterpande m. lidt olie og svits kyllingeternene hurtigt ca. 3 min. Tilsæt den finthakkede chilipasta og lad det simre nogle min. yderligere. Tilsæt herefter peanutbutter, kyllingefond og youghurt. Lad retten simre i ca. 10 min til den tykner og kyllingen er gennemstegt.

Snit den anden chili u. kerner i fine strimler og kom dem i retten sammen med resten af korianderbladene, grofthakkede. Smag til med salt og peber.

Server med ris og naan.

2 kommentarer:

  1. Lækkert ser det ud! Jeg tror jeg vil prøve den her ret på damen herhjemme.. hun HADER peanutbutter nemlig, men i den her form tror jeg det er en vinder :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Spændende om den falder i god jord hjemme hos dig så. Jeg brugte måske snarere 4 spsk. end de 5 i opskriften(netop fordi min yngste normalt ikke kan lide peanutbutter.

      Slet