Dagens ret blev en improvisation over hvad jeg havde i køleskabet, efter at have været væk det meste af påsken - jeg var dog selvsikker nok til at invitere min søster til at spise med :-) Resultatet blev rigtig godt synes vi alle.
Mørbrad med seranosvøb:
Mørbrad med seranosvøb:
1 svinemørbrad
3-4 tsk. grøn pesto
En hånfuld basilikumblade
Salt og peber
Rens mørbraden for fedt og sener. Skær en dyb lomme i næsten
hele længden. Fyld med pesto og basilikumblade. Krydr med salt og peber. Luk
sammen og kom seranoskinke rundt om. Steg i ovenen ved 200 grader i ca. 50 min.
Lad hvile i 10. Brug evt. stegetermometer.
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Jordskok-/æblepuré:
200 g. jordskokker
1 æble
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 stilk rosmarin og 2
timiankviste
Vand til at koge i.
1 dl cremefine fløde
Rens jordskokker, æbler, hvidløg og løg og kog dem i mindre stykker sammen med timian og
rosmarinkviste. Når de er møre hældes vandet fra og krydderurter pilles op.
Hæld fløden ved og blend med stavblender til en homogen masse. Smag til med
salt, peber og lidt frisk timian.
Foto: Sara B. Clausen |
Belugalinser med æble
og krydderurtemarinade:
1 dl. Belugalinser
2 dl vand
3 spsk olivenolie
1 spsk
balsamicoeddike
1 spsk citronhonning
1 fed hvidløg
Saften fra en ½ citron
En god håndfuld Hakkede krydderurter fx timian, mynte og
rosmarin
Salt og peber
Et æble i fine tern.
Skyl linserne omhyggeligt i koldt vand og kog dem herefter i
2 dl vand i 20 min. Hæld evt. vand fre gennem en sigte og rør marinaden sammen
af olie, balsamico, honning, citronsaft, hvidløg, urter og smag til med salt og
peber. Hak æblet i fine tern og vend de lune belugalinser med æbletern og
marinade. Det er vigtigt at gøre dette mens linserne er varme, da de herved
optager meget mere smag fra marinaden. Lad gerne stå at trække lidt.
Foto: Sara B. Clausen |
Server skiver af svinemørbrad anrettet sammen med jordskok-/æblepure
og Belugaiinser med æble og krydderurtemarinade. Af hensyn til mine ikke
linsespisende børn, serverede jeg også med nogle ovnstegte kartofler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar