torsdag den 12. april 2012

Lækre lammefrikadeller & aubergineruller m. tomat og parmesan serveret med kartoffelbåde.

Foto:Sara B.Clausen
Dette er virkelig et helt vidunderligt måltid, som du burde prøve at lave :-) Jeg blander lammekødet med magert oksekød - dels fordi jeg en gang har lært at det giver en god smag- men også for at bringe fedprocenten ned. Samtidig er der kogte revne kartofler i som giver dem en dejlig saftighed. Jeg lavede en stor portion så der er lidt til fryseren- men ønsker du ikke det, er det blot at halvere.

Auberginerullerne med tomat og parmesan er en lille himmerigsmundfuld både varme og kolde.
Masser af friske krydderurter skal der til og jeg nyder at have mine på altanen og i køkkenets vindueskarm.

Foto: Sara B.Clausen


Du får også lige et nærbillede af Auberginerullerne med deres smagfulde tomatfyld og parmesan og frisk basilikum klippet over- Mums!


Foto: Sara B. Clausen


Og til sidst den "samlede pakke" som aftenes tallerken tog sig ud:


Foto: Sara B. Clausen


Og så får du lige opskrifterne :-)

Lammefrikadeller:

500 g. dansk lammekød max. 12 % fedt
500 g. hakket oksekød 6 % fedt.
1 stort revet løg.
400 g. kogte revne kartofler.
4 tsk. tomatkoncentrat.
2 spsk. hakkede rosmarinblade, friske.
2 spsk. hakkede Timianblade, friske.
2 spsk. mælk
2 tsk. salt
Rigeligt af friskkværnet peber
2 fed presset hvidløg
5 spsk. hvedemel

Bland alle ingredienser til en lind fars og lad den trække i køleskab i 30-60 min. Varm nu ca. 3-4 spsk olivenolie i en god pande og form fine små frikadeller som steges på alle sider. Hold dem evt. lune i ovnen i et stort fad.

Aubergineruller:
1 aubergine, skåret i skiver på langs. ca. 1,5 cm tykke.
1 dl. olivenolie
2 spsk. Italiensk krydderi fra  Lene Hansson
salt og peber

Placer aubergineskiverne på en plade med bagepapir og rør olie og krydderier sammen- pensl skiverne på begge sider.Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. Til de er lidt gyldne og bløde. Lav imens tomatfyldet:
  
Tomatfyld: 
1 bakke marzano tomater
2 tsk. tomatkoncentrat
1 tsk honning
½-1 tsk chiliflager
salt og peber
2 tsk tørret basilikum
1 dl vand.

Desuden: et stykke frisk parmesan.

Hak de friske tomater lidt groft ud og smid dem på en varm pande - jeg brugte ikke fedtstof. Tilsæt efter få min. vand og tomatkoncentrat samt de øvrige ingredienser. Honningen runder syrligheden fra tomaterne af. Smag til med salt og peber og lad saucen reducere så den bliver tyk.
Hav et stykke parmesan klar til at rive over.

Riv parmesan over aubergineskiverne og placer et par teskefulde tomatsauce  på hver skive og glat lidt ud. Rul forsigtigt skiverne sammen til små ruller. Riv lidt parmesan over og bag rullerne i fem min. mere ved 200 grader. Klip lidt friske Basilikumblade i strimler som rullerne garneres med inden servering.

Kartoffelbåde med skræl.
 ca.10 store kartofler med pæn skræl fx. lammefjordskartofler.
Lidt olivenolie.
Salt
2 tsk tørret rosmarin.

Vask kartoflerne  og skær dem i store både. Vend dem med olie, Salt og Rosmarin. Placer på en plade med bagepapir og bag dem i ovenen til der er gyldne og sprøde.




2 kommentarer:

  1. TAK for inspiration - det smagte pragtfuldt!

    Venligst Karen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, det glæder mig at høre- jeg elsker at få tilbagemeldinger på mine opskrifter :-)

      Slet