onsdag den 18. april 2012

Kylling m. BBQ, kartoffelbåde og sprødt og grønt.

Foto: Sara B. Clausen
Dejlig nem aftensmad på en dag hvor meget skulle nås. Blev inspireret af en opskrift i min kogebog "Funky hverdagsmad", Ville gerne have haft majskolber til- men det var ikke lige tilgængeligt endnu. Retten egner sig også super til når grillen forhåbentlig snart skal frem.


Ingredienser 4 personer:

4 kyllingebrystfilleter
salt og peber
olivenolie

Sesamdrys:
1½ dl. sesam
2 tsk god havsalt

BBQ:
3 dl. tomatketchup (gerne Heinz)
4 spsk brun farin
1 fed hvidløg, presset
Et lille revet løg
Peber
Lidt salt
Nogle kværn af Santa Maria´s Chili explosion.

Tilbehør: 
Kartofler i både, Mange tout (sukkerærter), spæde salatblade, rød peber i stave, agurk.

Rist sesam på en tør pande og bland med havsalt, brug til at drysse over kyllingen og til i det hele taget at drysse forskellig mad.

Lav BBQ dressingen ved at blande alle ingredienser.

Krydr kyllingen med salt og peber og brun den godt på begge sider i lidt olie på en hed pande. Giv den herefter ca. 10 min i ovnen sammen med kartoflerne og lad den trække et øjeblik bagefter. Alternativet er naturligvis at grille dem, hvis grillen er fundet frem.

Server kylling m. BBQ, sesamdrys, kartoffelbåde og knasende grønt og så ville en majskolbe altså også have været ok.

Til dessert sneg der sig lige en lille rest af fødselsdagskagen fra i går ind i billedet, her i selskab med en kugle vaniljeis og lidt mynte- den smager altså virkelig godt!

Foto: Sara B. Clausen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar