søndag den 15. april 2012

Kung Pao kylling (krydret kylling med peanuts)


Foto: Sara B. Clausen

En rigtig dejlig vestkinesisk ret som smager skønt og krydret - du kan variere lidt og f.eks. tilsætte vandkastanier, bambusskud eller andet. I dag tilsatte jeg lidt porre og minimajs, da jeg havde dem til overs fra suppen jeg havde lavet.

Ingredienser:
3 spsk. Jordnøddeolie
2 friske røde chilier, skåret på langs.
450 g. kyllingebryst fillet skåret i tern
75 g. ristede peanuts
2 spsk. Soja
1 tsk. 5-krydderi

Til saucen:
2 dl. Hønsefond
2 spsk. Shaoxing risvin eller tør sherry.
1 spsk. Mørk sojasauce
2 tsk. Sukker
1 fed grofthakket hvidløg
2 tsk. Frisk finthakket ingefær
2 tsk. Kinesisk hvid Riseddike
Salt og peber
2 tsk. Sesamolie
1 spsk. Maizena rørt ud i lidt vand
(Evt.  ½ porre i strimler eller et par forårsløg skåret på skrå og  Minimajs skåret i skiver.)

Tilbehør: Ris.

Start med at skære kyllingekødet ud og lad det så marinere i en blanding af 5-krydderi og soja i min. 30 min.
Opvarm en wok ved stærk varme, tilsæt olien og svits chilierne til de begynder at blive lidt sorte, tilsæt herefter kylling og peanuts. Lad stege til kyllingen er brun. Hæld over på et andet fad.
Put alle ingredienserne til sovsen i wokken (undtagen sesamolien og maizenajævningen)og bring det i kog. Skru lidt ned for varmen og tilsæt kylling, chili og nødder. Lad det simre i tre min. Jævn med lidt maizena og smag til aller sidst til med salt og peber og rør sesamolien i. Server retten med ris til.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar