Foto: Sara B. Clausen |
En rigtig dejlig
vestkinesisk ret som smager skønt og krydret - du kan variere lidt og f.eks.
tilsætte vandkastanier, bambusskud eller andet. I dag tilsatte jeg lidt porre
og minimajs, da jeg havde dem til overs fra suppen jeg havde lavet.
Ingredienser:
3 spsk. Jordnøddeolie
2 friske røde chilier, skåret på langs.
450 g. kyllingebryst fillet skåret i tern
75 g. ristede peanuts
2 spsk. Soja
1 tsk. 5-krydderi
Til saucen:
2 dl. Hønsefond
2 spsk. Shaoxing risvin eller tør sherry.
1 spsk. Mørk sojasauce
2 tsk. Sukker
1 fed grofthakket hvidløg
2 tsk. Frisk finthakket ingefær
2 tsk. Kinesisk hvid Riseddike
Salt og peber
2 tsk. Sesamolie
1 spsk. Maizena rørt ud i lidt vand
(Evt. ½ porre i
strimler eller et par forårsløg skåret på skrå og Minimajs skåret i skiver.)
Tilbehør: Ris.
Start med at skære kyllingekødet ud og lad det så marinere i
en blanding af 5-krydderi og soja i min. 30 min.
Opvarm en wok ved stærk varme, tilsæt olien og svits
chilierne til de begynder at blive lidt sorte, tilsæt herefter kylling og
peanuts. Lad stege til kyllingen er brun. Hæld over på et andet fad.
Put alle ingredienserne til sovsen i wokken (undtagen
sesamolien og maizenajævningen)og bring det i kog. Skru lidt ned for varmen og
tilsæt kylling, chili og nødder. Lad det simre i tre min. Jævn med lidt maizena
og smag til aller sidst til med salt og peber og rør sesamolien i. Server
retten med ris til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar