søndag den 22. april 2012

Krydret svinemørbrad på sommergrønt

Foto: Sara B. Clausen

Dette er en virkelig skøn og sommerlig ret som smager herligt- også med forskellige variationer af grønt, alt efter hvad man kan lide og få fat på. Inspirationen er fra en opskrift kogebogen "Mad til mange".
Vi fik resten af portvinssaucen fra i går dertil men man kunne også bruge en lille klat pesto ovenpå kødet.


Foto: Sara B. Clausen

Det smager virkelig skønt med rosmarin, hvidløg og revet citron på svinemørbraden.

Foto: Sara B. Clausen

Det lækre fad med sommerlige grøntsager, sprødstegte kartofler og sprøde gulerødder, Asparges, forårsløg og cherrytomater. Det er vigtigt at de kun lige vendes få min. på panden da de skal have bid. Drysses med masser af frisk dild.

Opskrift 4-6 personer.

Kødet:
2 svinemørbrad
4 fed hvidløg, finthakket
1 lille bundt rosmarin
Fintrevet skal af 1 økologisk citron
havsalt og friskkværnet peber
½ dl olivenolie

Sommergrønt:
1,2 nye små kartofler
3 spsk. olivenolie og lidt smør
1 bakke cherrytomater på stilk
1 bundt grønne asparges
2 bundter forårsløg
1½ bundt friske gulerødder
1 bundt dild.


Tilberedning:
Forvarm ovnen til 175 grader. Rens svinemørbraden så den er fri for fedt og hinder- det er sjældent gjort tilfredsstillende når man køber dem.
Pil hvidløgene og pluk rosmarinen og hak begge dele meget fint. Riv citronskallen og bland det hele med  olivenolie.
Krydr mørbraden med salt og peber og brun dem godt på alle sider på en hed pande med lidt fedtstof. Rul dem bagefter i krydderurteblandingen. kom i et ildfast fad og steg dem ca. 25 min. i ovnen. Lad dem herefter trække i ca. 12 min. inden udskæring.

Skrab kartoflerne, skær dem i halve eller kvarte og kog dem i ca. 15 min. i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af. Steg dem herefter sprøde på alle sider i en blanding af olie og lidt smør. Overfør dem til et fad. Vend alle de andre grøntsager skåret i stykker på skrå på panden i få min. Bland med kartoflerne og drys med masser af friskhakket dild. drys med lidt salt og peber.

Skær mørbraden i tykke skiver på skrå og server på en bund af sommergrønt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar