Foto: Sara B. Clausen |
Da jeg pønsede lidt på aftensmaden til i dag, troede jeg
faktisk at jeg selv havde fundet på noget sjovt, senere ”googling” afslørede dog, at
jeg ikke var helt så ”genial” , da der findes opskrifter i den dur.
Min tanke gik på at det kunne smage godt, med ost i midten
af kødbollerne og så kunne jeg bruge lidt cheddarost som jeg havde liggende. (man kan også sagtens
bruge mozzarella eller andet vil jeg mene). Jeg brugte kalvekød, da det var
hvad der var på lager herhjemme men oksekød kan også sagtens bruges.
4 personer
Kødbollerne:
500 g. kalvefars
1 stort skalotteløg, revet
2 fed hvidløg, revet
2 tsk. salt
Godt med peber
1 håndfuld friskhakket basilikum
2 tsk tørret oregano
Et par kværn chili explosion
1 æg
Lidt olivenolie
1 dl rasp
1 lille stykke cheddar skåret i mindre firkanter.
Krydret Tomatsovs:
1 løg, finthakket
2 røde chilier u. kerner, finthakket
1 dl. Kalvebouillion
1 pakke tomat passata (passerede tomater)
Salt og peber
1 tsk. Oregano
1 tsk.basilikum
Tilbehør: Pasta
Rør kødet med saltet og derefter med de øvrige ingredienser
til en fast fars. Form farsen til små runde kødboller, lav en fordybning i
midten og placer osten deri. Sørg for at lukke den godt omkring. Læg dem i et
ovnfast fad smurt med lidt olie og rul dem lidt rundt så de får olivenolie på
alle sider. Drys evt. med lidt ekstra peber. Steg dem i ovnen ca. 15 min ved
200 grader.
Svits løg og chili i lidt olivenolie efter 3 min. Tilsættes kalveboullion,
tomat passata og krydderier. Sovsen koges videre til den tykner. Vend
kødbollerne i sovsen og server med frisk kogt pasta.
Foto: Sara B. Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar