mandag den 30. april 2012

Osso Bucco alla Gremolata og nye kartofler

Foto: Sara B. Clausen

Tja på sådan en dag hvor både solbriller og sommerkjole er blevet luftet, så er det måske ikke så sommerligt med sådan en gang langtidsbraisseret simremad - men det smagte nu skønt og den himmelske gremoltata, løfter jo virkelig måltidet til skyerne.Så enkelt og godt.

Foto: Sara B. Clausen
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift  fra Brødrene Harder- dog synes jeg at sådan en ret skal simre meget længere end de angiver 2½ time mindst! Det er et must at kødet bliver helt mørt.

Til 4 personer:

4 store kalve eller okse bagskank
1 stængel bladselleri
1 dl hvedemel
1 løg
1 gulerod
1 godt glas hvidvin
3 spsk. tomatkoncentrat
½ l. varm bouillon (kalve el.okse)
En kvist friske rosmarinkviste
Et par kviste frisk timian el salvie
salt og peber
Olivenolie
2 spsk.Smør

Gremolata.
En håndfuld bredbladet persille
3 små fed hvidløg
skallen af en halv økocitron.

Hak bladselleri, gulerod og løg i fine tern. Skær eller klip nogle fine hak rundt i kanten på kødet, for at undgå at de krøller for meget ved stegning. Vend kødet i hvedemel blandet med salt og peber og steg dem i en stor sautergryde på begge sider, af nogle omgange, ved god varme i lidt olivenolie. Lig dem fra på et fad og kog gryden af  med hvidvin, Hæld hvidvinsafkoget fra i en skål og bland med tomatkoncentrat. Smelt smørret i gryden og steg grøntsagerne i nogle min. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatkoncentrat og bouillon samt rosmarin og timian. Læg låg på og lad simre ved svag varme i 2½ time til kødet er meget mørt. Smag til med salt og peber.

Hak ingredienserne til Gremolataen meget fint. Husk kun at bruge den yderste gule del af citronskallen, det hvide smager bittert og ikke lækkert.Tilsæt et par spsk. til sovsen inden servering og sæt resten ind på bordet, så man selv kan komme det på man vil.

Server fx. med nye kartofler eller om vinteren er kartoffelmos godt dertil

Aftenens tallerken :-)

 
 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar