tirsdag den 3. april 2012

Citron & Myntemarineret lammeculotte m. Bacontzatziki og Hasselbagte kartofler

Foto: Sara B. Clausen
I anledning af påsken synes jeg der skulle lidt lam på bordet - egentlig gik jeg efter en lamme fillet men det var ikke lige til at opdrive så i stedet faldt valget på to små fine lammeculotter,
Bacontzatzikien er efterhånden blevet en klassiker i vores familie, det er min søster der introducerede opskriften og jeg har altid synes det lød underligt, nærmest lidt forkert, men kan kun sige at det altså smager rigtig godt. Jeg ved ikke helt hvor hun i sin tid fandt opskriften. Da jeg ikke lige havde bacon- blev det i stedet sprødstegt og knust seranoskinke jeg kom i.

2-3 personer:

Lammeculotte:

2 små lammeculotter, snittet i fedtlaget
3 spsk olivenolie
saften af en citron og evt. lidt skal hvis økologisk.
en lille håndfuld friske mynteblade, finthakket
salt og peber

Bacontzatziki:

2½ dl græsk youghurt ( jeg bruger den helt magre)
140 g. Bacon
½ agurk
1 fed hvidløg
25 g. grofthakkede valnødder
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. Purløg
salt og peber

Tilbehør: Hasselbagte kartofler.

1. Rør en marinade af olie,citron og øvrige ingredienser og vend lamme culotterne godt heri. Lad dem marinere i nogle timer i køleskab.

2. Klargør kartoflerne og sæt dem i ovenen på 225 grader.

3. Steg i Bacon sprød og sæt til side på fedstsugende papir. Riv agurken på den grove side og lad den trække med 2 tsk. salt i 10 min. Pres væden fra ved hjælp af sigte. Bland alle ingredienser på nær bacon som tilsættes lige før servering.

4. Sæt lammeculotterne i ovnen ca. 20 min efter kartoflerne og lad dem stege i 15 min. herefter skrues der ned på 175 grader og de gives yderligere 15 min. Brug dog gerne stegetermometer og tage dem ud ved centrumtemperatur på 70 grader. Lad hvile et øjeblik før de skæres på tværs af fibrene.6 kommentarer:

 1. Hej Sara

  Jeg har tildelt dig en Liebster Blog Award.

  Jeg håber, du vil tage imod den.

  Du kan læse mere her:

  http://koekkendagbog.wordpress.com/2012/04/05/paskegul-citronis-og-en-liebster-blog-award/

  Mvh Køkkendagbog

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak for den fine anerkendelse og jeg skal nok snarest give den videre, jeg har modtaget nogel stykker så jeg skal til at finde nye modtagere :-) Jeg er rigtig glad for at du finder min madglæde smittende og opskrifter varierede. jeg vil kigge lidt nærmere på din, så du ryger lige på bloglisten:-)
   Rigtig god påske!
   Kh Sara

   Slet
 2. Endnu en fortryllende ret, hvor der blev kræset for detaljerne. Glæder mig over at jeg så tit kan få lov at smage den dejlige mad du laver min skat.
  kh kim Ulrik

  SvarSlet
 3. Bacontzatziki, lyder godt. Det må jeg prøve...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak- det synes jeg helt klart at du skal prøve :-)

   Slet