fredag den 23. marts 2012

Steak serveret med hjemmelavet spätzle, friske krydderurter og ærtepuré

Foto: Sara B. Clausen


Kender du spätzle? Tysklands svar på pasta som findes i forskellige forme og variationer. De kan laves ved at skrabe små strimler dej fra et bræt ned i kogende vand eller presse dejen gennem et dørslag- man kan også købe et spätzlejern, en slags forstørret hvidløgspresser og presse det igennem. Jeg brugte dørslaget, så kommer det nærmest til at ligne små haletudser :-).
Vi fik dem til en steak. Spätzlen skal steges bagefter så den bliver lidt gylden og vendes med friske urter, salt og olivenolie. Børnene synes det var et kæmpe hit.


Friske krydderurter på altanen - Nice :-)


Opskrift spätzle:

250 g. hvedemel
3 æg
1 tsk salt
1,5 dl. danskvand 
 
Alle ingredienser piskes omhyggelig sammen til du har en glat og jævn dej i en tyktflydende konsistens.
En gryde vand tilsat salt bringes i kog, hvis du har en der er høj nok til, at dørslaget kan passe ned i uden at røre vandet, så gør det proceduren lettere. ellers må du holde den og evt få en hjælper til at hælde portioner af dejen ned i dørslaget. Vandet skal netop koge men ikke spilkoge. Med en dejskraber presser du dejen igennem og ned i vandet. efter få min. stiger de små "haletudser" op til overfladen og tages op i en skål med en hulske.
Hvis de klistrer lidt sammen, kan du bare skylle dem lidt inden de skal steges på panden så slipper de fint hinanden igen.

Friske krydderurter:
Timian
Rosmarin
Persille
salt og peber
olivenolie

Skyl og hak krydderurterne. Varm 1-2 spsk. olivenolie på panden og hæld de kogte spätzle på panden, tilsæt krydderurter, salt og peber og evt. yderligere olivenolie såfremt det viser sig nødvendigt. Steg dem gyldne ved jævn varme og vend hyppigt.

Server med en god bøf eller kylling og ærtepuré.

Ærtepuré:

2½ dl frosne ærter
3 fed hvidløg
1 dl fløde ( cremefine 7% er ok syens jeg)
salt og friskkværnet peber

Kog ærter og hele hvidløgsfed i lidt letsaltet vand. Hæld vandet fra og tilsæt fløde og purér med en stavblender til jævn masse. Smag til med rigeligt friskkværnet peber og salt.

3 kommentarer:

 1. Kendte faktisk ikke til spätzle - men det lyder lækkert! :)

  Det vil jeg helt klart prøve - har en kartoffelpresser.. måske kan den bruges til det.
  Er dejen så flydende som på billedet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa og tak :-) Jeg ved ikke om man kan bruge en kartoffelpresser, men du kan jo teste det. Det er svært at forklare konsistens, den er som på billedet(mit forsøg på at vise det) men det er også præcis så sejt og tyktflydende, at den ikke sådan bare lige løber igennem hullerne.

   Slet
 2. Amazing View af altaner

  Tak til deling!

  SvarSlet