Foto: Sara B. Clausen |
Når man er syg og helst ikke vil ud at handle er det om at kigge i fryser og grøntsagsskuffe og se hvad der gemmer sig og hvad der kan laves uden at bruge alt for lang tid (aktivt) på madlavningen. Der er en ret som denne perfekt. Kort forberedelsestid og alligevel et fantastisk måltid. Min fryser indeholdt en nakkekam på et lille kilo.
Foto: Sara B. Clausen |
I grøntsagsskuffen var der en rest knoldselleri, små kartofler, gulerødder, rødløg og hvidløg.
Foto: Sara B. Clausen |
På altanen gemte sig en julebryg, som det vist også var på tide at få brugt. Så alt i alt tænkte jeg at det var lige i øjet til noget "put i Römertopfen" og lad passe sig selv mad og imens kunne jeg så også passe mig selv :-)
ingredienser:
En nakkekam på et lille kilo
Salt og Peber
Lidt grillkrydderi fra Santa Maria
Et kilo små kartofler
3 gulerødder
3 rødløg
6 fed hvidløg (hele)
1/4 knoldselleri
lidt olivenolie
salt og peber
Rosmarin med rund hånd (tørret el. frisk.)
en god gerne lidt mørk øl
en klat smør og lidt citronolie
Sæt Römertopfen i blød i nogle timer.
Rens evt. nakkekammen for lidt hinder- men ellers de smelter væk under langtidsstegningen. Krydr godt med grillkrydderi, salt og peber og brun den på alle sider ved god varme i en blanding af smør og citronolie. Placer den ovenpå grøntsagerne.
Overhæld herlighederne med en øl og så er det ellers bare låg på og en tur i ovnen ved 130 grader i ca. 3½ time.
Foto: Sara B. Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar