mandag den 26. marts 2012

ALDRIG mere kylling!!.......

Sara B. Clausen

.....Ja tænk sig, det sagde jeg virkelig, da jeg som 17-årig kom hjem fra ophold som au pair i London hos en jødisk ortodoks familie. Disse drastiske ord, var resultatet af at have spist kylling tilberedt på PRÆCIS samme måde sabbat efter sabbat (fredag solnedgang til lørdag solnegang) Det vil sige at moderen hentede en kylling hos den lokale kocherslagter og en pose fyldt med blævrende stegesky. Disse to blev forenet i en stegegryde og så i ovnen et par timer. Dertil rakte hendes evner og interesse for madlavning. Well,welll...........jeg har måtte tage disse ord i mig igen, vi spiser kylling nok herhjemme til at holde en hel lille produktion i gang tror jeg. Det kan tilberedes på så mange måder, at man nærmest ikke kan blive træt af det.

Her til aften fik vi netop kylling igen - bedste café style- super hurtigt, nemt og lækkert.

Til 3 personer:

Et ciabattabrød
2 kyllingebrystfilleter
lidt olivenolie
lidt chiliolie
1 tsk. karry
salt og peber
saften af en lime
3 skiver Seranoskinke, sprødstegt på tør pande.
½ avokado i skiver
1 bakke spæde salatblade
2 tomater
9 skiver agurk
evt. lidt friske basilikumblade
grøn pesto

Rør en marinade af olie, karry, salt&peber og limesaft og vend kyllingefilleterne heri. lade dem gerne trække 30 min.
Steg Seranoskinken sprød på panden og læg den på lidt køkkenrulle på en tallerken. Klargør salat og grøntsager. Tænd ovnen på 200 grader.
Steg kyllingen på panden i den marinade der følger med. Når de er gennemstegte, kan de lige trække med lidt stanniol over, mens du deler Ciabattabrødet i 3 stykker som skæres over og varmes i ovnen så brødet er sprødt. Skær kyllingen ud i skrå skiver. Smør brødet med pesto på begge stykker og kom salat, grøntsager, kylling og seranoskinke og evt. et par basilikumblade i. Dryp evt. lidt pesto over kyllingen også.

Foto: Sara B. Clausen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar