tirsdag den 6. marts 2012

1001 nat´s boller i karry

Foto: Sara B. Clausen
Inspireret af en opskrift på Føtex hjemmeside, kastede jeg mig til aften over denne ret og jeg synes resultatet var super- det har intet som helst med den danske ret af samme navn at gøre - men byder i stedet på skønne krydderier og masser af velsmag og er, som du sikkert har gættet ud fra titlen, inspireret af fjerne himmelstrøg :-) Jeg har tilpasset opskriften lidt.

4 personer:

Fars:
500 g. friskhakket oksekød med lav fedtindhold.
1 lille finthakket løg
1 æg
4 spsk rasp
salt og peber 
en god håndfuld hakket persille

Sovs:
1½ dl. boullion hønse- el. grøntsags
2 dl. madlavningsfløde
1½ spsk. garam Masala
1 tsk paprika
1½ tsk spidskommen
1 knivspids cayennepeber
4 spsk friskhakket koriander

Rispilaf: 
4 dl. Basmatiris
3- 4 skalotteløg, finthakket
3 forårsløg i skiver
2 fed hvidløg
4 cm. revet ingefær
1½ tsk Gurkemeje
6 dl. Hønsebouillon
1 stængel citrongræs
salt og peber

Evt. Lidt persilledrys ved servering

Ælt farsen sammen og lad den hvile lidt. Gå imens i gang med Rispilaf. Svits skalotteløg og forårsløg i lidt olie- de skal ikke tage farve men blot svitses lidt. Tilsæt ingefær og hvidløg samt ris og citrongræs og lad det svitse lidt med i olien, inden du tilsætter hønsebouillon og gurkemeje samt lidt salt og peber.
Lad det hele simre under låg i ca. 20-25 min. til væsken er absorberet. Tager ikke skade af at stå og trække lidt med låg og et viskestykke over.
Form små fine kødboller og steg dem i lidt olie. Ryst panden jævnligt for at holde dem så runde som muligt. Når de er brunet på alle sider, tilsættes krydderier og svitses med et øjeblik inden bouillon og madlavningsfløde tilsættes.

Server Rispilaf med kødboller og lidt af pandesovsen,


6 kommentarer:

  1. Uhmm, det ser vel nok lækkert ud ! Jeg elsker karry. Superflotte billeder :-)

    SvarSlet
  2. Mange tak, det smagte virkelig også super godt- teknisk set er der jo slet ikke "karry" i retten- Men den betegnelse dækker jo også blot over en krydderiblanding og masser af dem indgår i denne ret :-)

    SvarSlet
  3. Lyder som en skøn ret med masser af smag, det skal jeg helt sikkert prøve en dag :)En af mine livretter er boller i karry.

    SvarSlet
  4. Hvor ser det fantastisk ud, det må prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, kan varmt anbefales en rigtig dejlig ret :-)

      Slet