Foto: Sara B. Clausen |
Med udgangspunkt i en opskrift fra Rema 1000 - blev denne ret til, som måske nok smager bedre end den tager sig ud. Stor begejstring ved "alle mine drenge" i hver fald- men jeg selv og lille niece Emma synes nu også at den var ret ok, selvom vi er piger :-)
Til 4 personer skal du bruge:
500 g. ungkvæg i tern (gullaschkød)
4 løg. skåret i både
3 gulerødder i skiver
1 pakke champignon i halve
1 pakke bacon, skåret i tern
200 g. cocktailpølser (evt. flere hvis du synes det er et hit)
1 rød peberfugt skåret i tern
1 dåse flåede tomater
1 bakke cherrytomater skåret i halve
1 spsk. tomatkoncentrat
3 tsk. dijon sennep
4 spsk paprika
salt og peber
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. sukker
2 grønne chilier, finthakket u. kerner
½ l. kalvefond
1/4 l. piskefløde
1 bundt frisk basilikum
evt. lidt maizena til jævning
Start med at brune kødet i lidt olivenolie. sæt det herefter til side. Tør evt. gryden ren og svits så bacon i mindre tern, når disse er brunet godt af, tilsættes løg i både, det brunede kød, gulerod, peberfrugt, chili og champignon. Lad det stege med i 5 min. tilsæt cocktailpølser og lad dem svitse med i nogle min. Tilsæt dernæst de fl. tomater, halve cherrytomater, kalvefond, tomatkoncentrat samt dijonsennep.Tilsæt yderligere paprika og tørret basilikum samt piskefløde. Lad retten simre ved lavt blus i ca. 1-1½ time (kødet skal være mørt) smag til med lidt sukker, salt og peber. Jævn evt. retten en lille smule med lidt Maizena og server sammen med kartoffelmos eller ris. Drys frisk basilikum over inder servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar