lørdag den 3. marts 2012

Skønne kæmperejer i kokosmælk med sprøde sukkerærter og forårsløg...

Foto: Sara B. Clausen
En helt vidunderlig Thairet med alle de dejlige smagsindtryk fra Thailand i form af koriander, Ingefær, chili, citrongræs m.m. Smager bare rigtig dejligt :-)


Foto Sara B. Clausen

Det tager selvfølgelig lidt tid at snitte det hele- men ellers er det en ret der er hurtig tilberedt. Vi fik den med nudler- men jasmin eller basmati ris kunne også gå fint dertil.

Til 4 personer:

300 g. kæmperejer fra frost
2 fed hvidløg
4 cm. frisk Ingefær
2 Røde chili
2 citrongræs
1 spsk. raspolie
1 bundt grønne asparges
125 g. Sukkerærter
1 dåse kokosmælk
2-4 tsk. mørk rørsukker
saft af 2-3 limefrugter
2-4 spsk fishsauce
evt. salt
2 forårsløg
Frisk koriander

Tilbehør: Nudler eller ris

Kog ris eller nudler efter anvisning på pakken.
Pil skallen af rejerne. Pil hvidløget og hak det fint. Skræl ingefæren og hak fint, Flæk chilien og fjern kernerne og hak den fint. Snit den nederste 1/3 del af citrongræsset og skær det i fine tern.
Svits rejerne i lidt olie i en Wok. Tilsæt hvidløg, chili, citrongræs og lad det svitse med et par min. Bræk den nederste del af aspargeserne og snit dem på skrå. Kom asparges og sukkerærter i wok'en sammen med kokosmælk og lad det koge op. Skru ned for varmen og smag saucen til med sukker, fishsauce, salt og peber.
Anret saucen ovenpå ris eller nudler.Rens forårsløg og snit dem fint. Drys over retten lige inden servering sammen med den friske koriander.


Foto: Sara B. Clausen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar