onsdag den 22. februar 2012

Kyllingekødboller i sellerisauce med ris.

Foto: Sara B. Clausen
Det er lang tid siden at jeg har lavet denne klassiske ret og versionen her som er med udgangspunkt i en opskrift fra MAD er da heller ikke helt klassisk. Dels er kødbollerne af kyllingefars, hvilket jeg faktisk synes fungerede overraskende godt og så peppede jeg også selv op med lidt chili og frisk koriander. Synes at have et minde om at retterne boller i karry og boller i selleri, delte vandene lidt i mit barndomshjem, hvor jeg mindes at min mormor og vist også mor altid foretrak denne :-) Måske er det en mere "voksen smag" med sellerien? Det er ikke sidste gang jeg laver denne ret i hver fald!

Ingredienser:

Kyllingekødboller:
400 g. hakket kyllingekød
1 tsk salt
et revet eller finthakket løg
1 æg
salt og peber
½ dl. mælk
3 spsk hvedemel
Friskhakket koriander
1 tsk. tørret chiliflager
2 tsk Herbamare grøntsagsbouillon

Sellerisauce:
½ knoldselleri
35 g. smør
1 spsk hvedemel
2 dl mælk
kogevand fra kødbollerne
½ citron, saften
salt og friskkværnet peber
evt. lidt friskhakket koriander

Tilbehør:
Ris
2 røde æbler i smalle både

Rør farsen til kødbollerne, først kødet med salt og dernæst tilsæt løg,æg, mælk og hvedemel samt friskhakket koriander og tørret chili samt peber. Lad evt. farsen hvile i en halv time på køl. Bring ca. 1 liter letsaltet vand tilsat bouillon i kog og form små fine kødboller af farsen som du koger i ca. 8 min. de stiger op og føles helt faste.Sæt dem til side. Sigt kogevandet over i en skål og gem til saucen.

Skræl sellerien og skær den i fine tern. Smelt smørret i en sauterpande el. lignende og tilsæt melet,pisk godt sammen og tilsæt mælken og lidt af kogevandet gradvis under omrøring til saucen har ønsket smag og konsistens.Bland selleritern i og lad retten koge lidt videre. smag til med citronsaft salt og peber og evt. lidt friskhakket koriander.

Læg kødbollerne i saucen og varm retten stille og roligt op. Server med æblebåde og ris til.


Foto: Sara B. Clausen
2 kommentarer:

  1. Uhm, måske jeg skulle prøve det. Jeg ELSKER boller i selleri :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja, jeg synes i hver fald at den var rigtig god og tror også jeg ELSKER boller i selleri :-) Hmmmmm Elsker vist bare mad!

    SvarSlet