torsdag den 23. februar 2012

En hyggelig lille pakke og duften af "Lars rugbrød".
Sara B. Clausen
 
Fik denne dejlige pakke med posten her til morgen fra AMO og jeg glæder mig så meget til at teste disse spændende nye meltyper, af nordisk vårhvede, som gør hjemmebagningen ekstra sjov og smagfuld.

Fra Amo´s hjemmeside:

"Vårhvede sås om foråret og høstes i efteråret. Vårhvede har et højere indhold af protein end vinterhvede og frem for alt god glutenkvalitet. Den gluten, der er i vårhvede, er mere elastisk og skal æltes længere, for at den kan udvikle den typisk luftige struktur, som giver en saftig krumme. Gennemarbejd dejen grundigt, gerne i røremaskine, for at få det bedste resultat ud af det fantastiske glutennetværk. Den særlige formalingsteknik giver et udsædvanligt lækkert fuldkornsbrød med rustikt udseende og mild smag. Vårhvede kræver lidt ekstra arbejde, men det får du tilbage."

I skrivende stund venter jeg på at tage "Lars Rugbrød" ud af ovnen og det bliver spændende at smage når det er kølet. Der findes mange spændende opskrifter på hjemmesiden. Opskrift og billed på "Lars rugbrød" får du herunder. Min ældste søn siger, at jeg da ikke kan være bekendt at spise "Lars rugbrød" ;-) Men det har jeg nu tænkt mig at gøre!Foto: Sara B. Clausen
 


Et stort rugbrød:
800 g. Amo Evolo fuldkornsmel
150 Amo vinjett hvedemel
20 g. salt
50 g. hørfrø
75 g. solsikkekerner
25 g. gær
½ l. kærnemælk
1/4 l. hvidtøl
ca. 50 ml. vand

pynt: Sesamfrø og birkes

Kærnemælken lunes til 37 grader og hvidtøl og gær tilsættes, pisk med piskeris til gæren er opløst.

de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes på maskine eller elpisker med dejkroge ved laveste hastighed i 5 min.
Lad dejen hvile i røreskålen lunt og tildækket i ca. 30 min. Form herefter dejen til et rugbrød og læg i en smurt rugbrødsform på 3 l. (hvis du har en Eva trio slip let form som min kan du undlade at smøre) og strø birkes/sesam over.  Lad hæve lunt til brødet når kanten. Ca. en time.

Sæt brødet i en 265 grader (varmluft) varm ovn og hæld  1 dl vand i en bradepande og sæt i ovnen under ( dampen giver god skorpe). skru ned til 180 grader luk straks ovnen og lad brødet bage i ca. 1 time.

Vend brødet ud af formen og lad det køle i 5 min. Herefter kan du pakke det i film (giver blød skorpe let at skære) eller dække med et viskestykke og lad køle helt inden det pakkes(giver sprød skorpe).4 kommentarer:

 1. Hejsa, jeg har givet dig en blogaward :-) Tjek mere her http://lykkesmad.blogspot.com

  Vh Lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lykke, Mange tak for din blog award, det betyder meget for mig at du har tænkt på mig! Synes også du har en spændende og dejlig blog, troede egentlig at jeg havde meldt mig som fast læser, men det ser ikke ud til at have virket- jeg prøver igen :-)

   Slet
 2. Og hvor så rugen af i det brød - jeg er på jagt efter et godt RUGbrød, nemlig! Det lyder til at være et fuldkornsbrød, ham Lars lægger navn til.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan du have ret i Jeg har en super god opskrift på Rugbrød som jeg selv bager hele tiden! Hvis du er på jagt efter en god opskrift, Så er det den jeg vil anbefale:

   http://sarasmadunivers.blogspot.dk/2015/05/mrkt-rugbrd-med-surdej.html

   Kærligst Sara

   Slet