søndag den 19. februar 2012

Grydestegt kylling med aspargeskartofler og agurkesalat

Foto Sara B, Clausen

Det er ren "mormormad" det her og det smager herligt :-) Opskriften er fra min "mad til mange" kogebog, så den er beregnet til 8 personer- måske det vil passe dig bedre at lave halv portion!

Opskrift 8 pers.

60 g. smør
2 kyllinger a 1,6 kg
4 dl hvidvin
salt og peber
3 fed hvidløg
3 stilke persille
3 stilke frisk timian
1 l. hønsebouillon
5dl. madlavningsfløde
lidt kulør
evt. lidt maizena

Smelt smørret i en eller to store tykbundede gryder og brun de hele kyllinger, krydret med salt og peber, på alle 4 sider til skindet er sprødt og gyldent.
Hæld hvidvinen på og tilsæt hvidløg, persille og timian. Hæld bouillon på. Lad kyllingerne småsimre i ca. 50- 60 min. vend dem når der er gået 20 min. og hæld piskefløden ved. Tag kyllingerne op af gryden når de er færdig stegt. Kog saucen op og smagt til med salt og peber. Giv evt. lidt kulør og jævn med maizena til ønsket konsistens.

Server drysset med persille og med kartofler til. Agurkesalat bør der jo også være. 

Agurkesalat:

1 agurk
2 spsk. groft salt
2 dl. lagereddike
1 dl vand
80 g. sukker
5 sorte peberkorn
1 stjerneanis
2 lauebærblade

Vask agurken og skær i tynde skiver gerne på mandolinjern. Læg skiverne i dørslag og drys med salt. Lad trække en time. skyl godt med koldt vand og dup skiverne tørre i et rent viskestykke. Kog eddike og vand op med sukker, peber, stjerneanis og laurbærblade. Lad koge til sukkeret er opløst. Afkøl let og hæld over agurkerne og stil på køl i min. nogle timer evt. fra dagen før.

Foto: Sara B. Clausen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar