mandag den 20. februar 2012

Chicken curry med Ingefær, røde linser og sprøde mandler på toppen.

Foto: Sara B. Clausen
Denne opskrift er med udgangspunkt i en opskrift jeg har har fra magasinet MAD. Men jeg har foretaget nogle småændringer og skriver den her som jeg lavede den. Synes den smagte rigtig godt. I den originale opskrift skulle der ½-1 tsk. Cayenne peber i, det reducerede jeg altså en del, da det i hver fald med min cayenne, ville gøre retten alt for stærk.

Ingedienser:
2 løg
2 fed hvidløg
25 g. frisk Ingefær
2 røde friske chilier, u. kerner.
1 spsk smør
1 spsk olie
6-10 kyllingeunderlår
1 spsk Garam Masala
Et nip/knivspids cayennepeber
1 dl røde linser
3 dl.hønseboillon
2 dl. Græsk youghurt 2 % (Alternativt  10%)
Salt og Peber

Tibehør:
50 g. tørristede mandler
Frisk koriander
Naanbrød
Mangochutney 
evt. Ris

Pil løgene og skær dem i både. Pil hvidløgsfed og skær i tynde skiver, Skræl ingefæren og skær i meget fine små tern.Gør det samme med de friske chilier.

Opvarm en gryde med smør og olie og steg kyllingelår krydret med salt og peber. Jeg tog skindet af- synes kun kyllineskind er interessant når det er sprødt og det bliver det jo ikke i denne ret. Når kyllingen er brunet godt, tilsættes løg, hvidløg, ingefær, Garam masala, cayennepeber og friske chilier. Steg videre i 1-2 min.

Skyl de røde linser i en si og tilsæt dem sammen med bouillon. Lad retten koge under låg i 25-30 min. Tilsæt Yoghurt og lad retten simre videre i ydeligere 15 min til saucen tykner og kødet er helt mørt.

Rist mandlerne gyldne på en tør varm pande. Lad køle lidt og hak dem groft. Smag retten til med salt og peber. Server med de ristede mandler, frisk koriander, Naanbrød og mangochutney og evt. Ris.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar