Når du skal i gang med weekendens fastelavnsboller eller lave lagkage, så lav din egen hjemmelavede vaniljecreme, det smager bare en million gang bedre og gør resultatet af dine anstrengelser umagen værd.
En god portion:
5 dl. sødmælk
6 æggeblommer
150 g. sukker
1 vaniljestang
40 g majsstivelse
Flæk vaniljestangen og kog mælken med kornene og stangen i. Pisk æggeblommer og sukker helt hvide og stive. Tilsæt majsstivelsen uden at piske, den skal bare vendes i. Hæld den kogende mælk (uden selve vaniljestangen) ned i æggemassen. Hæld derefter over i gryden igen. Kog op under kraftig piskning, til cremen tykner. Lad køle før brug. Kan holde nogle dage i køleskab.
Jeg er passioneret madnørd og elsker at lave alverdens mad og bage brød og kager. Det er mad med stor kærlighed og glæde- men også med fokus på sundhed og udnyttelse af de ingredienser jeg har. Siden 2019 i tiltagende grad vegetariske opskrifter,da jeg selv spiser primært vegetarisk. Men der findes fortsat mange opskrifter på bloggen med kød. Jeg bruger timevis i køkkenet og nyder at afprøve opskrifter og få nye smagsindtryk. Håber også du kan finde inspiration her på siden!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Sikke en lækker creme. Dog mangler vanilje stangen på listen over ingredienser
SvarSletTak for konstruktiv feed back :-) Hermed rettet til. Kh Sara
Slet