Foto: Sara B. Clausen |
Gode fødselsdagsboller. Når der skal laves mange og det skal gå lidt stærkt kan man med fordel rulle dejen ud i passende tykkelse, ca. 4 cm, og trykke hver "bolle" ud med et glas i den størrelse man synes de skal have.
Ingredienser:
500 g. hvedemel
2 dl mælk
50 g gær
75 g. smør el magarine
1 æg
3 spsk sukker
1 nip salt
½ tsk kardemomme
Æg til pensling og hakkede hasselnødder til drys.
Varm mælken og smelt smør/margarine deri. Lad køle til lunken og rør gæren ud i heri. Tilsæt sukker, salt og æg rør godt rundt, tilsæt mel og kardemomme og ælt til dejen er glat og smidig. Lad hæve ca. 30 min. Rul herefter dejen ud i ca. 4 cm. tykkelse og stik ud med et glas. Lad efterhæve i 40 min. og pensl med sammenpisket æg og drys med nødder. Bages på ved 225 grader i ca. 12 min.
Foto: Cecilie B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar