lørdag den 11. februar 2012

Den lækreste nougatlagkage med friske bær.

Foto: Sara B. Clausen

Da vi skulle have gæster i dag, lavede jeg denne lækre lagkage som virkelig blev en rigtig kagesucces :-)
Den er super lækker men heller ikke en man spiser mange stykker af- så skal man i hver fald have en god appetit på kager!
 Jeg skulle lave mad til 19 personer, så jeg sprang over hvor gærdet var lavest denne gang og købte lagkagebundene. Man kan ikke altid nå det hele.


Foto: Sara B. Clausen

Ingredienser til en lagkage:

3 chokoladelagkagebunde (evt. hjemmelavede)
en bakke friske hindbær
en bakke jordbær
2 bakker blåbær
Abrikosmarmelade
150 g. tørristede og finthakkede hasselnødder

Nougatcreme:

150 g. blødt smør
200 g flormelis
200 g. blød nougat i stykker
korn af en vaniljestang
1 dl piskefløde

Pisk flormelis og blødt smør i ca. 5 min. med elpisker. Tilsæt nougat og vanilje og pisk til det er en blød og cremet masse. Tilsæt fløden og pisk yderligere til cremen er blank og smørbar.

Smør den nederste bund med et tyndt lag nougatcreme, fordel lidt abrikos ovenpå drys med lidt ristede, finthakkede hasselnødder og kom blåbær og jordbær på- Gentag med næste lag. Slut af med at smøre den øverste lagkagebund med nougatcremen og glat den lidt. Kom ligeledes nougatcreme på siderne. Evt. med sprøjtepose.Glat lidt og kom de hakkede nødderkerner på siderne.

Pynt toppen med friske hindbær og blåbær.


Foto: Sara B. Clausen

2 kommentarer:

  1. Ja når man har god appetit på kager som jeg har, kan man godt spise to stykker af denne super lækre kage. Den smagte virkelig mums, med nougat og en masse friske frugter. Tak for den lækre kage :-)

    SvarSlet