søndag den 29. januar 2012

Verdens bedste fødselsdagsboller :-)

Der er jo lidt at leve op til med sådan en overskrift- den stammer fra AMO´s "Den store fødselsdags bagebog"- Opskriften indfrier til fulde mine forventninger om luftige bløde boller, med et strejf af kardemomme og de skulle selvfølgelig på bordet da vi skulle fejre fødselsdag her i weekenden.

Foto: Sara B. Clausen

Det hedder sig at der bliver 24 ud af denne opskrift. Jeg laver måske ikke de mindste, men synes alligevel at det er en fornuftig størrelse og jeg får altså kun 15 ud af portionen.

Ingredienser:
500 g, hvedemel
150 g. smør
75 g. gær
2½ dl. mælk
2 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
Pensling: sammenpisket æg.

Smelt smør og tilsæt mælken, lad blandingen køle om nødvendigt, til den er lunken. Rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker, sammenpisket æg og  hvedemel og rør dejen sammen med en grydeske til den er glat. Dejen skal være meget lind. Hvis du på dette tidspunkt tænker, at den nok skal have mere mel, så er den sikkert perfekt!
Lad hæve til dobbelt størrelse. Cirka 30 min.  Kom godt med mel på bordet og på hænderne og form boller. Jeg synes det nemmeste er, at tage fat om dejen med tommel og pegefinger og ligesom klemme en perfekt rund kugle af dejen (lidt svært at forklare måske). Sæt bollerne på bagepapir og lad efterhæve i ca. 30- 40 min. Pensles med æg og bages ved 200 grader i ca.10-12 min.1 kommentar:

  1. Fine boller. Disse er også skarpe. http://morefews.dk/verdens-bedste-boller/

    SvarSlet