søndag den 29. januar 2012

Drømmekage fra Meyers kager

Foto: Sara B. Clausen


En "All time Classic" fra kagebordet. Meyers opskrift gav mig lyst til at forsøge mig med den, selv om jeg ikke bager den så tit ellers. Jeg synes, at der bliver en ret stor portion ud af opskriften- selvom der står at den er til en lille bradepande- jeg måtte i hver fald have gang i to :-) Så er det kun til en selv, kan en ½ gang opskrift nok gøre det for de fleste. Men godt smager den jo- så mon ikke vi får spist det meste.

Dej:
450 g. rørsukker
6 mellemstore æg
Korn fra en vanillestang
375 g. hvedemel
4 tsk bagepulver
125 g. Smør
3 dl. sødmælk

Topping:
200 g. smør
300 g. kokosmel
300 g. brun farin
125 g. Muscovadosukker
1 dl sødmælk

Forvarm ovnen til 190 grader. Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Pisk æg og sukker luftigt i en røremaskine eller med håndmixer. Tilsæt Vaniljekorn.Sigte mel og bagepulver sammen i en skål. Sigt det endnu en gang men denne gang ned i æggeblandingen. Smelt smør i en kasserolle og tilsæt mælken. Kom blandingen i dejen.  Fordel dejen i formen.
Bag i ovnen ved 190 grader i ca 20 min. (min skulle have lidt længere, for at være fsat nok til at bære toppingen).
Lav i mellemtiden toppingen ved at vende alle ingredienser sammen i en gryde, lad det koge op under konstant omrøring. Tag kagen ud af ovnen og skru op på 220 grader varmluft. Fordel toppingen på kagen og sæt den tilbage i den nu 220 grader varme ovn. lad bage færdig i ca. 5 min. Lad kagen køle helt af inden du skærer i den.

Kagen holder sig fint i nogle dage, hvis den pakkes godt ind og opbevares på køkkenbordet.

2 kommentarer:

 1. Hvordan ved jeg om kagen er stærk nok til at bære toppen ?
  Sidste gik det galt hældte fyldet på og det brast igennem kagen det blev ingen succes ��
  / Gina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gina
   Jeg er ked af jeg ikke har set din kommentar før nu. Du kan mærke efter med et let tryk med fingeren om der er "modstand" kagen skal sådan set være gennembagt så hvis 20 min er for lidt så prøv med 30 min inden toppingen kommes på.
   Mvh Sara

   Slet