torsdag den 26. januar 2012

Pasta med pesto, grønne bønner og parmaskinke.

Denne opskrift er fra en af mine utallige kogebøger "Moderne Italienske retter" af Sandra Pugliese og jeg synes den er rigtig lækker. Ideelt set så laver man jo Pestoen selv og det gør jeg ofte men i dag var tiden altså ikke til det og heldigvis kan det da lade sig gøre, at købe en hæderlig version i butikkerne. Både retten og bogen i det hele taget kan anbefales!


Foto: Sara B. Clausen


Opkrift til 2 personer:

6 spsk. pesto
100 g.friske grønne bønner
3 skiver parmaskinke
200 g. pasta, gerne frisk tagliolini
salt og peber
1 spsk. tørristede mandler, grofthakket.
1-2 tomater, skåret i kvarte
Friskrevet parmesan eller pecorino

Lav pestoen eller køb dig en god færdig version. Damp bønnerne et par minutter i letsaltet kogende vand.
Steg parmaskinken sprød på en tør pande og bræk i mindre stykker. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Bland pastaen med pesto og lidt af kogevandet, samg til med salt og peber og anret sammen med de dampede bønner, parmaskinken og mandlerne.
Top med en til to tomater skåret i kvarte.
Server med friskrevet parmesan.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar