søndag den 8. januar 2012

La,la,la,la lasagne :-)

Foto: Sara B. Clausen

All time classic- Lasagne smager altså bare godt, med sådan en langtidsimret Bolognese sovs tilberedt med kærlighed, rødvin og andet godt :-) Og selvom man godt kan kan lide at lave mad, så er det nu ikke så tosset, med mad til to dage, det gør mandagen lidt mere overskuelig!

Til ca. 4 personer i to dage
(En ovnbradepande).

Bolognesesauce:
1000 g, hakket oksekød lavt fedtindhold.
5 skiver bacon, pancetta eller parmaskinke, skåret i mindre tern. (giver en lidt røget smag til kødet)
3 store gulerødder, fine tern
3 stængler bladselleri, fine tern
2 store løg, fine tern.
2 fed hvidløg, pressede
2 dåser fl.tomater
2 spsk. Oregano
3 Laurbærblade
1,5 dl. Rødvin
Salt og peber

Start med at hakke alle grøntsager og gøre klar. Varm lidt olivenolie i en stor gryde og svits bacon, tilsæt kødet efter ca. 4-5 min. Når kødet er brunet, tilsættes alle de hakkede grøntsager og hvidløg og laurbærblade samt oregano. Vend sammen og steg videre i nogle min. Tilsæt herefter rødvinen og lade den koge lidt ind. Tilsæt de fl. tomater.  Lad herefter retten simre under låg i min. 3 timer ved lav varme. Jo længere jo bedre :-)
Smag til med salt og peber.

Bechamelsauce:

30 g. smør
3 spsk. mel
3/4 l. minimælk
salt og peber
Friskrevet muskatnød
evt. lidt parmesan revet i.

Desuden ved sammenlægning af lasagnen:
1 pakke fuldkornslasagneplader
Revet Parmesanost evt. blandet med lidt cheddar til mellem lagene.

Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt derefter mælken lidt efter lidt ved kraftig piskning indtil saucen er jævn. Smagt til med muskat, salt og peber og evt. lidt parmesan.

Læg lasagnen i lag. Jeg lægger bagepapir i den bradepande der hører til ovnen og bruger den. Start med et lag kødsovs, lidt bechamel og så lidt revet ost strøet over. Dernæst lasagneplader. Fortæt med dette ca. 3-4 lag. slut af med kødsovs, bechamelsauce (lidt mere end i de andre lag) og til sidst lidt revet ost og oregano på toppen. Bag ved 200 grader midt i ovnen. Dæk evt. med stanniol efter 30 min. og lade den få yderligere ca. 20 (i alt ca. 50 min). Server med en god salat til.


før ovnenefter ovnen
Ingen kommentarer:

Send en kommentar