søndag den 8. januar 2012

Bankekød med rodfrugter- lækker vintermad.

Foto: Sara B. Clausen


Faldt over denne opskrift på Sæson for god smag- en rigtig god side, som jeg tidligere har omtalt, synes virkelig der er god inspiration til mad med sæsonens grøntsager.
Bankekød- ikke noget jeg har lavet tiligere, tænker straks på min praktikker og studiejobs under sygeplejerskeudd. hvor jeg var omkring en del plejehjem i hovedstadsområdet. Bankekød, benløse fugle og den slags, var ukendte navne for mig dengang :-) Men de ældre smilede når det var på menuen.

Denne opskrift med lækre rodfrugter, langtidssimret supermørt kød og alt sammen overhældt med mørk øl, som karameliserer lidt, det synes jeg altså lød rigtig godt og det var det også!
Du må lige tænke dig til noget grønt persilledrys- det havde jeg glemt på billedet, men hører sig klart til!

Jeg lavede kun halv portion og med udgangspunkt i de grøntager jeg havde. Der blev til to pers. i to dage.Serverede ovnbagte kartofler dertil.

3 gode kalvesnitzler delt i 6 stykker
1 mørk øl
½ knoldselleri i store tern
5 majroer i kvarte
3 store løg i både
5 gulerødder i grove stykker
5 jordskokker i i halve
3 lauerbærblade
Hvedemel
salt og peber

Et bundt bredbladet persille, til at drysse over retten.
Kartofler som tilbehør.

Rens og skær alle grøntsagerne i rustikke stykker. Placer i bunden af en stegeso med løg (alternativt bradepande med folielåg). Kom laurbærblade og salt og peber ved. Hældt øllen hen over. Bank kødskiverne let med kødhammer eller med håndkantsslag:-) Vend i mel krydret med salt og peber. Steg kødet  i lidt smør eller olie på begge sider lidt af gangen. Placer ovenpå rodfugter. Sæt låget på og lad retten simre ved 175 grader i 2½-3 timer. Tilbered kartofler som du har lyst til f.eks kartoffelmos, kartoffelsne eller bagte kartofler som jeg gjorde.


Foto: Sara B. Clausen

2 kommentarer:

  1. Uhmm, øl og simrekød - det ser rigtig lækkert ud :)

    SvarSlet
  2. Tak, smagte godt og jeg elsker bare når kødet er så mørt at det falder fra hinanden:-)

    SvarSlet