foto: Sara B.Clausen |
Ingen Jul uden brunkager, men de behøves ikke at være helt ens hver år :-) Sidste år var det pistacienødder og tranebær og tørrede abrikoser der kom i. Det gav også en god smag og flotte felter i kagerne. Det er sjovt at eksperimenter en smule med det.
til ca. 4 ruller = rigtig mange småkager :-)
2 dl. Sirup, jeg brugte mørk.
2 dl. sukker
250 g. smør
½ dl. vand
1½tsk Bikarbonat(natron)
1½ pose brunkagekrydderi
500 g hvedemel
150 g. smuttede og hakkede mandler
en god håndfuld tranebær.
smelt sirup, smør og sukker i en rummelig gryde. Udrør natron i vand. Når sirups-/smør blandingen er smeltet tages det af varmen og det opløste natron i vand røres i . OBS. der sker en kemisk reaktion, så det bobler voldsomt op, det er derfor der skal være god plads i gryden :)
Lad blandingen køle af . Bland mel, brunkagekrydderi, mandler og tranebær og vend det i sirupsblandingen. fordel i ca. 4 klumper og rul hver af dem til en aflang, rund "pølse" og rul den stramt i bagepapir og læg på køl til næste dag. De kan holde sig mindst en uge i køleskab så du kan f.eks bage dem i to omgange.
Nøste dag tages de ud og skæres i tynde skiver og sættes med god afstand på bageplade med papir på. Bag ca. 8 min ved 180 grader.
lad køle helt før der sættes låg på dåsen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar