Foto: Sara B. Clausen |
En nakkekam uden svær ( jeg frøs halvdelen ned til en anden dag)
1 juleøl
1 fed hvidløg, presset
en øko.citron
½ dl. æblecidereddike
2-3 spk flydende honning
salt og friskværnet peberblanding
en håndfuld bredbladet persille
ca. 6 -8 hele skalotteløg.
Rens nakkekammen for evt. hinder, fedt m.m. bland honning, æblecidereddike, hvidløg revet skal af en citron og saften derfra, Tilsæt salt og peber. Jeg stak kødet med en kødnål mange gange for ligesom at lade marinaden trænge godt ind i køllen. kom kødet i en skål og dæk med tætsluttende film eller en pose. Lad marinere natten over og vend gerne kødstykket lidt rundt undevejs.
Næste dag brunes stegen af på alle sider i en stegeso (eller gryde med låg / Rømertopf ) i lidt olivenolie. Øllen hældes over, persille og skalotteløg hældes ved. Låg på og så ind i ovnen med retten i ca en god time 200 grader.
Serveres med fx. Røsti, salat og sauce af Øl/stegeskyen.
foto: Sara B. Clausen |
Det lyder rigtig godt - spændende kombination :-)
SvarSletTak for din kommentar:-) Det er værd at prøve, havde en super god smag!
SvarSletKh Sara