onsdag den 28. december 2011

Pizza Bomba a la Jamie

Foto: Sara B. Clausen


Som jeg fortalte forleden fik jeg denne skønne kogebog forleden ”Hjemme hos Jamie” og en af de opskrifter jeg straks faldt over og tænkte: ”Den må bare prøves” var disse ”pizza bomber”. Sjov og lækker ret og en ret anderledes pizza!

Dej:
7 g. tørgær.
½ spsk. Rørsukker
2 Spsk Olivenolie
3 dl lunken vand
400 g. proteinrigt hvedemel
100 g. Durummel.


Rør gær, sukker og olivenolie ud i vandet. Lad stå et øjeblik. Bland mel og salt og lav et hulrum i midten. Hæld væsken heri og rør melet sammen med væsken lidt af gangen - til det hele er arbejdet ind og dejen er blevet smidig. Den sidste del må du nok ælte på et meldrysset bord. Lad hæve i en time.

Tomatsauce:
Olivenolie
2 fed hvidløg
2 dåser fl.tomater
1 håndfuld frisk Basilikum
Havsalt og friskkværnet peber.


Opvarm olien i en gryde og tilsæt hvidløg i tynde skiver. Så snart de begynder at tage farve, tilsættes tomaterne. Riv basilikumbladene ned i saucen. Smag til med salt og peber. Når saucen koger, tages den af og sis ned i en anden skål, pulpen m.m. kasseres men hver omhyggelig med at mase mest muligt saft og kraft ud af dem.
Hæld tilbage i gryden og lad simre og koge ind til ønsket konsistens. (Kan holde sig i køleskab i 5-6 dage).

Foto: Sara B. Clausen
Til Pizza Bomba:
Durum eller hvedemel til udrulning
3 dl. Tomatsauce
2 kugler mozzarella (a 125 g)
10 modne cherry tomater, skåret i halve
1 håndfuld friske basilikumblade (gem lidt til servering)
Vegetabilsk olie til fritering
(1 lille stykke skrællet kartoffel stykke til olie test)


Slå pizza dejen ned og del den i 20 lige store stykker som rulles ud til cirkler på ca. 10 cm i diameter. Med venstre hånd formes en lille skål og i denne placeres en dejrondel. Øs forsigtigt en spsk tomatsauce op og læg ½ cherrytomat, basilikumblad og et stykke mozzarella heri. Træk forsigtigt enderne op omkring fyldet så de samles. Fyldet skal blive derinde. Tryk enderne godt sammen. Drys med lidt mel og placer på meldrysset overflade.  Når alle  er formet, sættes en gryde med olie over . Placer et stykke skrællet kartoffel i. Når det syder og flyder op tio overfladen er olien varm nok (180 grader). Kartoffelstykket fjernes.
Sænk forsigtigt nogle bomber af gangen ned i olien og hold dem under med hulskéen om nødvendigt. Steg dem ca. 5 min. Tag op og lad dryppe af på køkkenrulle. Når alle er stegt, øses resten af tomatsaucen op i  et serveringsfad eller anrettes portionsvis en dyb tallerken. Drys bomberne med salt og peber og placer dem ovenpå tomatsaucen. Pynt med Basilikum.

Velbekomme: -)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar