onsdag den 28. december 2011

Kransekager m. et pebermyntechokoladedyp.

Foto Sara B. Clausen


Mit første forsøg på at bage kransekager til nytår. jeg synes faktisk at de blev ret gode og skynder mig at give opskriften videre, hvis andre af jer skulle få lyst til at afprøve:-)

Kransekager ca, 25 stk.

Marcipanmasse:

500 g, god Marcipan (min.60%mandler)
200 g. sukker
½ dl. Æggehvider

Glasur:

1 pasteuriseret æggehvide
2 dråber æbleeddike
Flormelis

Chokolade:

175 g. mørk Chokolade 70% kakao
2-3 dr.pebermynteolie (er meget drøj!)


Del marcipanen i mindre stykker og kom i en røreskål ( gerne røremaskine hvis du er den heldige ejer- jeg drømmer stadig om at blive det!!).
Rør sukker og æggehvider sammen i en skål over vandbad ( ikke varmere end 40 grader, for så kan æggehviden koagulere) Sukkeret skal være helt opløst. Hæld derefter sukkermassen over marcipanen, mens der røres rundt med røremaskine/ piskeris med kroge. Blandingen er færdig når den er homogen. Kom i en beholder og lad stå koldt til den er kølet og har sat sig.

Kransekagerne formes herefter efter ønske og bages i ca. 10 min ved 190 grader. Hold øje med dem de skal blive lidt gyldne. Lad dem køle af og dyp dem herefter i smeltet chokolade tilsat pebermynteolie. Lad atter køle.

Rør imens Glasuren sammen, der skal så meget flormelis i at den har en tyk sej struktur, pisk gerne lidt luft ind i den, så bliver den mere hvid. Fyld glasuren i kræmmerhus af papir eller en plastikpose, hvor du klipper et lille hul i spidsen. Dekorer kagerne med glasuren. Lad tørre helt inden servering.

Kransekagerne holder sig snildt i en uge i tætsluttende beholder.


2 kommentarer:

 1. Hej Sarah!

  De ser gode ud, har også overvejet at prøve at bage dem selv, det lyder jo rimeligt simpelt :-)

  Hilsen Lykke

  SvarSlet
 2. Hej Lykke, Tak for din hilsen. Du kan roligt gå i gang- det er ikke svært. Jeg synes måske godt at massen kan klistre lidt når man ruller den i stænger (som skæres ud og trykkes trekantede) men det hjælper at fugte fingrene med lidt vand med jævne mellemrim, mens man arbejder med massen.

  God nytår og god fornøjelse, hvis du forsøger!

  Kh Sara

  SvarSlet