Foto: Sara B. Clausen |
Aftensmaden i dag med udgangspunkt i en temmelig ribbet Netto. Jeg kom hjem med en potte basilikum, Kyllingebrystfillet og nogle små kartofler og markchampignon. Det blev til dette måltid.
Til Kyllingen:
4 Kyllingebrystfilleter
Saften fra en kvart citron
Chiliolie
Salt og Peber
En pakke seranoskinke
Kartofler:
En pose små kartofler
lidt olivenolie
salt
En bakke champignon/ lidt broccoli
Pesto:
1 dl. Mandler (smuttede)
1 potte Basilikum
1 fed hvidløg
ca. 1½ dl. olivenolie
Salt og Peber
Skyl kartofler og halver dem. Vend dem i lidt salt og olie og kom i et ildfast fad i et lag. sæt i ovnen ved 200 grader.Ryst fadet ind i mellem under stegning, så de ikke sætter sig fast
Rens kyllingebrysterne og læg dem i en dyb skål. Klem citronsaft over og hæld et skvæt chiliolie ved, krydder med salt og friskkværnet peber og lad marinere i 30 min. Pak dem efterfølgende ind i skinken. Brun dem godt på begge sider i lidt olivenolie og smid dem over i et ildfast fad som ryger ind til kartoflerne i ovnen. Sæt evt. stegetermometer i kyllingen. Skal være ca. 83 grader.
Blend alle ingredienser til pestoen til en jævn og homogen masse og server den til kødet. Smager også skønt at dyppe kartoflerne i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar