Foto: Sara B. Clausen |
4 personer:
1 kg. Mørt svinekød fx. skinkekød i strimler.
500 g. champignon i kvarte
1 stort løg
50 g smør
6 enebær
1 tsk tørret Rosmarin
1/4 madlavningsfløde
2 dl. cremefraiche 18%
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
kulør
Bagt Kartoffelmos:
750 g. kartofler
50 g. smør
½ dl. Madlavningsfløde'
2 Æg
1 dl. Hasselnødder ca. 50 g., hakkede.
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Lad smøret gyldne i en tykbundet gryde og brun kødet af to omgange, læg det fra på et fad, Brun champignon, tilsæt løg, lad stege 2-3 min. Yilsæt det brundede kød og knuste enebær og rosmarin. Hæld fløde og cremefraiche ved- Smag til med salt og peber. Lad retten koge ved jævn varme under låg i en time.
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker kog dem møre i vand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne lidt på blusset. Mos dem og rør smør og fløde i. Tilsæt hakkede hasselnødder.Pisk æggeblomme i en af gangen. Smag til med salt og peber.Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen. Kom mosen i smurte ramekiner (ca.6 stk)og bag i ovnen til overfladen får lidt farve.
Server med en god salat til.
Uhm, ja i sandhed en klassiker, men hvilken en :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Nemlig Birthe- der er jo en grund til at klassikere bliver til klassikere :-) Tak for god inspiration på din blog i 2011 og rigtig godt nytår :-)
SvarSletKh Sara