mandag den 12. december 2011

Blomsterbergs Citronspecier

Foto:Sara B. Clausen

Jeg bagte første gang disse citronspecier sidste år og blev faktisk overrasket over hvor godt de smagte! Derfor fik jeg i weekenden også produceret dem til julen i år. Det er jo så enkle, gode ingredienser og så nemt at lave men de smager af meget mere :-)Så de kan virkelig anbefales når trangen til at bage og spise julesmåkager melder sig.

Ingredienser:

 ½ stor Vanillestang ( jeg synes godt man kan bruge en hel)
300 g, Hvedemel
225 g. smør, saltet
125 g. Flormelis
Revet skal af en lille vasket øko. citron.

Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud, mas dem sammen med lidt flormelis med en kniv, så kornene skilles ad.
Ælt alle ingredienser til en ensartet dej og rul dem til to pølser ca. 6 cm i diameter. Rul dem stramt i madpakkepapir/bagepapir og lad hvile i køleskab i mindst en time. Herefter skæres pølserne i fine runde skiver på ca. 3/4 cm. tykkelse.

Bag skiverne let gyldne på bagepapir i 10-12 min ved 180 grader. Afkøl og opbevar i tætsluttende dåse-

Foto: Sara B. Clausen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar