Foto: Sara B. Clausen |
Det er svært at tage gode billeder uden det rette udstyr her i de her Decembermørke aftener, men denne ret livede faktisk gevaldigt op på spisebordet med sine orange og grønne farver og smagte ligeledes skønt. Opskriften er fra magasinet MAD. Prøv det :-)
(Gulerødderne er dog bare fordi jeg havde lyst til dem dertil og synes det passede godt til retten.)
Ingredienser til 4 pers.
4 kyllingebrystfilleter
1 øko Appelsin (usprøjtet)
2 spsk olivenolie
1 spsk Honning
1 bundt Timian
Salt og Friskkværnet peber
Grov Kartoffel-ærte puré:
3-4 store bagekartofler, skrællet og i tern
400 g, frosne ærter
25 g. smør
Salt og peber
Honningglaserede Gulerødder:
6 store gulerødder i passende stykker.
olivenolie
honning
lidt appelsinsaft
salt og peber
Tænd ovnen på 200 grader og læg kyllingebrystfilleter (evt. delt i to) i et ildfast fad. Riv lidt af appelsinskrællen på fint rivejern over stykkerne og klem saften af en halv appelsin hen over (gem den anden halvdel). Bland olivenolie og honning og dryp over kyllingestykkerne. Krydder med salt og peber og masser af friske timiankviste. Steg ca. 25-30 min i ovnen. Inden servering klemmes lidt frisk appelsinsaft over.
Foto: Sara B. Clausen |
Steg gulerødderne i lidt olivenolie,tilsæt et squeeze flydende honning, klem frisk appelsinsaft over og krydder med lidt salt og peber. Må gerne have bid endnu så steg ikke for længe.
Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar