Foto: Sara B. Clausen |
Du skal bruge:
En rest chili con carne eller lignende ( ca. 300- 400 g.)
Lav en dej af:
300 g. hvedemel
100 g. majsmel
50. g. majsgryn (lidt grovere end majsmel)
2 tsk. bagepulver
150 g, smør eller margarine
1½ tsk. salt
1-1½ dl. kogende vand.
Revet cheddar
evt. cremefraiche (9%)
Start med at gnide smøret ind i melet, tilsæt salt og bagepulver. Tilsæt herefter vandet lidt af gangen og ælt det ind i dejlen som gerne skulle blive blød og samlet at arbejde med. Del dejen i to klumper, den ene lidt større end den anden. Rul den største ud og beklæd en tærteform med den. Kom kødfyldet i. Cheddarost ovenpå kødet og dernæst rulles den sidste dejklump ud til et låg, som placeres ovenpå tærten og mases fast i siderne, så tærten er "lukket" med låget. Pensles med æg. Er der nogle rester af dej ser det flot ud at skære nogle blade eller andre dekorative figurer ud og placere ovenpå som pynt. Limes på og pensles med æg. bag i ovnen v. 175 grader (varmluft) i 20 - 25 min. skal blive gylden og sprød.
Server evt. med lidt cremefraiche drysset med chili og salat dertil.
Velbekomme
Foto: Sara B.Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar