onsdag den 16. november 2011

Enebærfrikadeller med valnødder og rødkålssalat med tyttebær og æble.

Foto: Sara B. Clausen

En lidt anderledes variant af frikadeller men rigtig lækkert med nødder i og enebærsmagen. Jeg lavede altså dobbelt portion, så er der også lidt til madpakkerne :-)

Frikadeller 12 stk:

400 g. hakket kalv & flæsk 3-7 %
1 tsk salt
1 æg
1 dl rasp
1,5 dl minimælk
25 g. Valnødder, grofthakkede
5 enebær, hakket
1 løg
peber

Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg og rasp og spæd op med mælken til konsistensen er lind. hak valnødder groft og hak enebær fint og tilsæt det til farsen sammen med peber og finthakket eller revet løg.Lad farsen stå koldt i 30 min. form herefter ca 12 frikadeller og steg dem gyldne i fedtstof på en pande med middel varme.


Rødkålssalat:

3 spk. Æbleeddike
2 spk olivenolie
3 spk tyttebærsyltetøj
300 g. rødkål
1 rødløg, finthakket
1 æble i små tern
50 g tørrede tranebær
Salt og peber
Evt. en god håndfuld mandler
Bredbladet persille til garnering

Rør en dressing sammen af eddike, olie og tyttebær og smag til med peber. Snit kålen fint og vend den med æble i tern og finthakket rødløg og tranebær. Vend dressingen i og garner med bredbladet persille.

Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar