onsdag den 9. november 2011

Sara´s bedste pebernødder :-)

Foto: Sara B. Clausen

Ja, jeg ved godt det er lige tidligt nok, men det bugner jo allerede med dem i butikkerne og de er så lette at lave selv og smager en million gange bedre. Jeg har aldrig haft disse med eller budt nogen på dem uden fluks at blive afkrævet opskriften! Der bliver en stor portion ud af opskriften så hav dåserne klar og alle bagepladerne
(de vil dog med garanti blive spist ret hurtigt) og sikken en herlig duft i hjemmet når man bager dem!

250 g. blødt smør
250 g. brun farin
1 tsk. std. Ingefær
1 tsk,.std. Nelliker
1 tsk. std. Kardemomme
1 tsk. hvid peber
1,5 tsk. Natron
1 dl. fløde
500 g. Mel

Smør og sukker piskes godt sammen med håndmixer. Fløde tilsættes. Mel og krydderier samt natron  blandes og sigtes i. Dejen æltes godt sammen og trilles herefter til pølser på tykkelse med en finger. Stænger skæres i stykker af ca. 1 cm og trilles til kugler som sættes på en plade, med bagepapir, nå de sættes på trykkes de lige en gang med tommelfingeren. De kan stå ret tæt uden at glide sammen. Bages ved 200 grader i ca. 8-10 min. Køler inden de kommes i tætsluttende beholder.

Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar