Foto: Sara B. Clausen |
6-7 pers.
5 dl. fløde
100 g. sukker (lidt mindre kan gøre det)
1 vaniljestang
4 blade husblas
200 g. hindbær
saften af en appelsin
80 g, sukker eller flormelis
evt. et blad husblas
læg husblad i blød i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ude i en spk. sukker og mix det sammen med en lille kniv på et skærebræt, så løsner kornene sig bedre fra hinanden. Varm fløden op med vaniljesukkeret og også de flækkede stænger, tilsæt sukker. Når fløden akkurat koger tages den af varmen (fjern vaniljestængerne) og husblas tages op af vandet og tilsættes og røres i - en af gangen. Fordel enten i forme som du vender panna cottaen ud af ved servering eller server i portionsglas. Lad stivne- mindst tre timer. Lav coulien imens.
Mos eller blend bær og sukker, tilsæt appelsinsaft og lad stå i nogle timer. Herfter er den enten klar som den er- eller du kan væge at passere den gennem en sigte og tilsætte et blad husblas. Vælger du det sidste så læs lige bemærkning øverst på blogindlægget.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar