onsdag den 9. november 2011

Panna Cotta med hindbær/appelsin coulis

Foto: Sara B. Clausen
Fandt denne opskrift ved Isabella Smith - jeg er ret begejstret for Panna Cotta og synes den vil passe godt som afslutning på Mortens aften. Jeg har dog kommet saften fra en appelsin i coulien også. Hun foreslår, at man sir og jævner coulien med et blad husblas, I hendes opskrift beskriver hun at man varmer den siede saft og så rører husblas i og dernæst hælder over den stivnede flødecreme. Havde jeg ikke været for træt, da jeg gjorde det, havde jeg nok godt kunne regne ud, at det risikerede at smelte panna cottaen lidt og forstyrre den helt skarpe grænse mellem hvid panna cotta og rød coulis. Mit forslag er at varme kun lidt af saften smelte husblas heri og så røre i hele portionen og herefter fordele den over- alternativt helt at droppe det og bare servere med alm. coulis som hverken er siet eller geleteret men blot blendet/most sammen :-) Resultater blev omend ikke perfekt, så helt sikkert velsmagende!

6-7 pers.

5 dl. fløde
100 g. sukker (lidt mindre kan gøre det)
1 vaniljestang
4 blade husblas

200 g. hindbær
saften af en appelsin
80 g, sukker eller flormelis
evt. et blad husblas

læg husblad i blød i koldt vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ude i en spk. sukker og mix det sammen med en lille kniv på et skærebræt, så løsner kornene sig bedre fra hinanden. Varm fløden op med vaniljesukkeret og også de flækkede stænger, tilsæt sukker. Når fløden akkurat koger tages den af varmen (fjern vaniljestængerne) og husblas tages op af vandet og tilsættes og røres i - en af gangen. Fordel enten i forme som du vender panna cottaen ud af ved servering eller server i portionsglas. Lad stivne- mindst tre timer. Lav coulien imens.

Mos eller blend bær og sukker, tilsæt appelsinsaft og lad stå i nogle timer. Herfter er den enten klar som den er- eller du kan væge at passere den gennem en sigte og tilsætte et blad husblas. Vælger du det sidste så læs lige bemærkning øverst på blogindlægget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar