torsdag den 10. november 2011

Langtidsstegt And

Foto: Sara B. Clausen


Langtidsstegt And :

1-2 hele Ænder på 3000 g. (vi var 7 pers så jeg lavede to!)
450 g. svesker uden sten blandet med 4 store æbler i tern.
salt og peber
½ l.Vand

Rens Anden og gnid den godt med salt og peber, både indvendigt og udvendigt. Fyld den med en blanding af svesker og æbler. Luk hullet med kødnåle. Læg anden eller ænderne med brystet nedad på en bradepande med rist over. Hæld vand i bradepanden. Indstil ovnen på 110 grader. Steg i ca. 4 timer inden anden vendes og yderligere steger i 1½- 2 timer. ialt skal den have 6 timer. Nu skulle skindet gerne være meget sprødt og anden mør og lækker med minimalt svind.

lav saucen af skyen fra bradepanden, men skum den først for fedt (som du kan gemme og bruge til madlavning eller Confit de canard,) hvis der var indmad i anden kan du stege disse i lidt smør og tilsætte lidt suppeurter og vand og koge en dejlig fond som der kan suppleres med til sovsen.

Foto: Sara B. Clausen

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Vi prøver lige anden efter dine tider og temperatur. Vi har fået langtidsstegt and før, men kunne ikke lige huske hvor dan det var med tider og temperatur. Så varmer vi dyret i morgen inden julemiddagen kører.

  Forresten, så kalder man de spiselige dele af indvoldene for indmad. Indvolde er jo også bl.a. tarme og det der er indeni, og det er jo ikke så lækkert €-:

  Rigtig god jul!

  Mvh Preben fra Hirtshals

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen, håber at det blev vellykket?Har aldrig selv prøvet det der med at stege på forhånd og så blot varme inden servering- men lyder som en god måde at undgå julestress på! Har rettet til indmad- kan godt se din pointe der( må være min sygeplejerske baggrund der får mig til at vælge indvolde hi,hi. Godt nytår!

   Kh Sara

   Slet