Foto: Sara B. Clausen |
Yngstesønnen har længe efterspurgt denne ret, så nu var det tid og resten af vintersalaten fra måltidet i går, kunne passende gøre retten selskab :-) tyttebær er jo et must dertil. Derudover serverede jeg aspargeskartofler og en brun sovs, ikke den traditionelle, som vist skal have en del fløde med på vejen.
Svenske kötbullar:
500 g. svin/kalv (magert)
1 æg
1 løg, finthakket.
4 spsk rasp
1 dl mælk eller fløde (9%)
½ tsk. allehånde
salt og peber
svits det finthakkede løg i lidt fedtstof nogle minutter og lad køle lidt af. Bland imens rasp og mælk/fløde lad trække lidt så det bliver grødet. tilsæt ægget, løgene, kødet og krydderier. og rør farsen. Lad gerne stå i 30 min i køleskab. Formes til runde små frikadeller og steges på alle sider, lidt af gangen, på en pande i olie eller smør.
Den glæder jeg mig til at smage en dag :-)
SvarSletUhmm, en af mine yndlingsretter :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe, Ja det er også en af favoritterne herhjemme og man kan jo heller ikke lave "finere madlavning" hi,hi( skal høres med Kirsten Hyttemeier stemme) hver dag :-)
SvarSlet