mandag den 31. oktober 2011

Salat med pære, tranebær og sprødt rugbrødsdrys m. havsalt og timian.

Foto: Sara B. ClausenDenne salat smagte rigtig skønt- jeg er helt vild med det tørrede rugbrødsdrys som er sådan lidt crouton agtigt på toppen. Mums! kan også godt lide at resten af mit efterhånden halvkedelige hjemmebagte rugbrød kan trylles om til noget der smager så godt. Der er lidt charme over det der med at udnytte tingene :-)

Du skal bruge:

1 bakke spæde babyblade, skyllet og tørret.
1 stor Lukaspære eller evt. 2 mindre.
1 lille håndfuld tørrede tranebær
1 lille håndfuld valnødder, grofthakkede.
3-4 skiver rugbrød
olivenolie
1 tsk havsalt, fint
2 spsk.Timian friskhakket eller tørret.

Start med at smuldre rugbrødsskiverne ned i en skål så det er ret findelt, tilsæt havsalt og timian og et lille skvæt olivenolie og vend det rundt med en ske. Rugbrødet suger lynhurtigt fugten fra olivenolien og bliver mere våd i det. Fordel godt på bagepair på en plade og sæt i ovnen 175 grader (varmluft)15-20 min til det er helt tørt. Lad køle.

Skyl og rens salaten og tør den i salatslynge eller lignende. Skær pæren i tern og fordel over salaten i et fint fad, tilsæt tranebær og valnødder og vend lidt rundt. Top med rugbrødsdrys. Inden servering røres en balsamico/oliedressing sammen evt. med et lille dryp honning - og meget gerne med 1 tsk. af  Lene Hanssons grønne dipmix urter som er god til meget. Hæld dressingen over og server.

2 kommentarer:

  1. Uh, det lyder som en smadder god salat. Den må jeg helt sikkert prøve. :-)

    SvarSlet
  2. Tak for din hilsen, den var også super god :-) kh Sara

    SvarSlet