Foto: Sara B. Clausen |
Kylling i sur-sød sauce med masser af sprøde grøntsager, sød frisk ananas og pikant ingefær, smager rigtig godt og det er let at lave selv så der er ingen grund til, at ty til Oncle Ben færdig sovs løsning, som slet ikke kan måle sig med det man selv kan fremtrylle på kort tid i køkkenet. Min version (på billedet) blev lidt mørkere da jeg ikke havde lys soya :-)
Til 4 pers.
1 valnøddestort stykke Ingefær, finthakket.
1 Rød chili u. kerner, finthakket.
2 fed hvidløg, Finthakket
500 g. kyllingebryst eller inderfilet.
6 spsk. Lys soya
4 spsk. Riseddike
1 tsk. 5-spice (asiatisk blanding)
1 bundt Forårsløg, i skrå skiver
4 gulerødder i fine små stave.
150 g. friske sukkerærter, skåret på skrå
1/4 frisk ananas i tern
4 dl. Hønsebouillon
3 spsk Tomatkoncentrat
2 spsk. Maizena
Salt, Peber, Sukker.
Den finthakkede chili, hvidløg og Ingefær, blandes med soya og riseddike og kyllingen vendes godt rundt i marinaden og trækker i køleskab i mindst en time.
Snit grøntsagerne så de er klar. Tag kødstykkerne op af marinaden, men gem det der bliver tilbage i skålen, steg kyllingen på en varm Wok til de er brunet på alle sider. hæld forårsløg og gulerødder ved og steg videre nogle min. tilsæt sukkerærter og pisk saucen sammen af marinade, tomatkoncentrat, hønsebouillon og maizena. Hæld ned til kødet og bring det i kog. Tilsæt ananas og lade koge med et par min. Smag til med lidt salt, peber og sukker. Server med basmatiris.
Velbekomme!
Foto: Sara B. Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar